www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2007, 09:23 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8777
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Kabaklı Musakkası

MALZEMESİ
Kabaklı harç için;
1 kg. kabak (kalın ve iri olmasın. İnce, orta boylarını seçin)
1 su bardağı beyaz peynir (ezilip, püre haline getirilmiş)
Varsa: 1 demet dereotu (çok ince kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağı

SOSUN MALZEMESİ
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF
Önce kabaklı harcımızı hazırlayalım. Kabağınız tazeyse hiç kabuklarını soymadan iyice yıkayalım. Saplarını kesip, ayıklayalım. İri parçalara bölüp bir tencereye yerleştirelim. Üzerine bir parmak çıkacak kadar su ilave edip, haşlanmaya bırakalım. İyice yumuşayan kabakları süzüp, sıcakken çatalla ezerek püre haline getirelim.
İçine beyaz peynir, varsa ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberle beraber sıvıyağı da ekleyerek iyice karıştıralım.
Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta büyüklükteki fırın kabımızı hafifçe yağlayalım. Sonra kabaklı harcımızı kabımızın dibine boşaltarak yayalım. Sonra da hazırladığımız sosu kabaklı harcın üzerine dikkatlice boşaltalım ve ısınan fırının orta gözünde, 12-15 dakika kadar pişirelim. Sıcak olarak servise sunalım. Yanına da bir et yemeğini garnitür olarak koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

SOSUN TARİFİ
Üzerinin sosu için derin bir tasın içinde, yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpalım. Tuz ve karabiberini ekleyip, yine karıştıralım.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:31 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.