![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() lafı yerinde verenler...
Bir filozofa sormuşlar: - "Şansa inanır mısınız?" Filozof: - "Evet ***yoksa sevmediğim insanların başarılarını neyle açıklayabilirdim." 1. Churchill*** avam kamarasında konuşurken*** muhalif partiden bir kadın milletvekili*** Churchill' e kızgın kızgın şöyle seslenir: - "Eğer*** karınız olsaydım*** kahvenizin içine zehir karıştırırdım." Churchill***oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır: - "Hanımefendi*** eğer karım siz olsaydınız***o kahveyi seve seve içerdim." 2. Sokrates ve eşi bir türlü iyi geçinemezlermiş. Bir gün eşi Sokrates'e verip veriştirmiş*** ağzına geleni söylemiş. Bakmış kocası hiç bir tepki göstermiyor; bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış. Sokrates*** gayet sakin: - "Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir sağanak zaten bekliyordum" demiş. 3. Bernard Shaw ile Churchill hiç geçinemez ve sık sık birbirlerini iğnelermiş. Bernard Shaw*** bir oyununun ilk gecesine*** Churchill' i davet etmiş ve davetiyeye de bir pusula iliştirmiş: - "Size iki kişilik davetiye gönderiyorum. Bir dostunuzu alıp gelebilirsiniz. Tabii dostunuz varsa." Churchill*** hemen cevap göndermiş: - "Maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuzu seyretmeye gelemeyeceğim. İkinci gece gelebilirim*** tabii oyununuz ikinci gece de oynarsa." 4. Bir gün Eflatun*** talebelerinden birini kumar oynarken yakalamış ve şiddetle azarlamış. Talebesi: - "İyi ama ben çok az bir paraya oynuyordum" diye itiraz edecek olunca Eflatun cevap vermiş: - "Ben seni kaybettiğin para için değil*** kaybettiğin zaman için azarlıyorum." 5. Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen*** bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir. Mağrur zengin*** hor gördüğü filozofa: - "Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem" der. Diyojen*** kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir: - "Ben çekilirim." 6. Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. 7. Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile' ye hasımlarından biri: - "Efendim" demiş*** "Kulaklarınız*** bir insan için biraz büyük değil mi?" Galile: - "Doğru" demiş*** "Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama*** seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mi?" 8. Bir toplantıda*** bir genç Mehmet Akif' i küçük düşürmek ister: - "Affedersiniz*** siz veteriner misiniz?" Mehmet Akif hiç istifini bozmadan şöyle yanıtlamış: - "Evet*** bir yeriniz mi ağrıyordu?" 9. Yavuz Sultan Selim*** birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında*** vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca*** Yavuz ona: - "Sen sır saklamayı bilir misin?" diye sormuş. Vezir: - "Evet hünkarım*** bilirim" dediğinde*** Yavuz cevabi yapıştırmış: - "İyi*** ben de bilirim." alıntıdır... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|