![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8771
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İtalya’da sınır ötesi operasyonla ilgili konuşan Büyükanıt, Ermeni tasarısı Kongre’de kabul edilirse ABD ile askeri ilişkilerini gözden geçireceklerini belirtti.
Büyükanıt, senatörlerin tavır değişikliğine anlam veremediğini söyledi İtalya Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi davetlisi olarak Roma'da bulunan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TBMM'nin hükümete sınır ötesi operasyon için yetki vereceği tezkere hakkında bir yorum yapmak için, kabul edilecek metnin son halini görmesi gerektiğini belirterek, "Tezkere, Meclis’te görüşülürken bile değişebilir. Çıkan şeklini görmeden, bir yorum yapmak doğru olmaz" dedi. Büyükanıt, tezkerede olası bir sınır ötesi operasyonun tam o l a r a k neyi veya kimleri hedef alacağının da belirtilmesi yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine görüşlerini açıkladı. Büyükanıt, "Tezkerenin taslağını elbette biliyoruz. Çünkü tezkere Genelkurmay’ın da katkılarıyla, müşterek bir şekilde hazırlanmıştır. Tezkere, hükümete yetki veren bir tezkeredir” dedi. Büyükanıt, Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin ben alacağımı aldım açıklaması üzerine istediğimi aldım diyor, neyi aldığını bilmiyorum’ açıklaması yaptı. ASKERİ İLİŞKİLERİMİZ BİTER Orgeneral Büyükanıt, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen tasarının, Kongre'de de kabul edilmesi durumunda, Türkiye-ABD ilişkilerinin eskisi gibi olamayacağını belirterek, “Biz istesek de, istemesek de, bu tasarı Kongre’den de geçecek olursa askeri ilişkilerimizin eskisi gibi olması mümkün değil. Umarım tasarı geçmez ve de Türk-Amerikan ilişkileri daha iyiye gider" dedi. Büyükanıt, “Asker olarak bizim gayemiz, bütün ülkelerle iyi ilişki kurmak, hiç kimseyle düşman olmamaktır" diye konuştu. Orgeneral Büyükanıt, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde yapılan oylamada, komite başkanı Demokrat Parti California Milletvekili Tom Lantos'un tasarı lehinde oy kullanmasının, kendisi açısından da büyük bir sürpriz" olduğunu belirtti. LANTOS SÜRPRİZ OLDU Büyükanıt, ABD ziyareti sırasında, Lantos'la ikili bir görüşme yaptığını da anımsatarak “ABD ziyaretimde, Sayın Lantos'la da görüşmüştüm. Görüşmemizde, gerçekten çok olumlu konuştu. ikili bir görüşme olduğu için, detayını söylemem diplomatik nezakete sığmaz. Ama Lantos'un, olumlu konuşmuş olmasına rağmen, tasarı lehinde oy kullanması benim için de büyük bir sürpriz oldu. Bir şeyler değişti herhalde. Ama ne değişti bilmiyorum." dedi. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, ABD yönetiminin bu tasarının kabul edilmemesi yönünde çalışmış oldukları kanaatinde olduğunu belirterek, “ABD ziyaretim sırasında, bu tasarıyı desteklemeyeceklerini bana ifade etmişlerdi. Yönetim çalıştı. Ama çoğunluk onlarda olmadığı için tasarı neticede komiteden geçti”dedi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|