![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Türkiye’de ilk kez bir otomobil üretim firmasının, binek otomobiller için bir dizel motor üreteceğini söyledi.
Clio Grand Tour adlı modelin sadece Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretileceğini hatırlatan Gabillet, şunları söyledi: “Gelecek yıl için de tabi birçok pr ojemiz var. Bunlardan bir tanesi özellikle benim için sembolik değeri olan bir proje. Yeni bir dizel motorun üretimi. Türkiye’de ilk kez bir otomobil üretim firması, binek otomobiller için bir dizel motor üretecek bu projeyle. Tabi bu ürettiğimiz motoru, Bursa’da ürettiğimiz modellerde kullanacağız fakat aynı zamanda diğer ülkelere, Renault’nun diğer modellerinde kullanılmak üzere Renault’nun diğer ülkelerdeki fabrikalarına da ihraç edeceğiz.’’ ÇİN’DEN KORKMUYORUZ Ürettikleri araçlarda yerlilik oraın yüzde 60-65 olduğunu vurgulayan Gabillet, “Oyak Renault’taki hedefimiz yüzde 80 yerlilik oranına ulaşmak. Bu yeni motor projemizle birlikte bu eksikliği de kapatıyoruz’’ yanıtını verdi. Çin, Hindistan ve İran’dan Türkiye pazarına giren araçların, Türk otomotiv sektörünün etkileri ile ilgili açıklama da yapan Gabillet, ‘’Biz nasıl burada üretip başka ülkelere ihraç etmeyi istiyorsak, başka markaların da Türkiye’ye gelmesini normal. Tabi Çin ve Hindistan’da çok düşük işçilik maliyetleri söz konusu. Mücadelemiz zor olacaktır fakat ben Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda bu rekabetçi gücünü koruyacağına ve artıracağına inanıyorum” dedi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|