![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
1 paket Talyatelle makarna (veya linguin ya da herhangi bir uzun ince makarna) Üzeri için: Yarım su bardağı rende kaşar peyniri (parmesan peyniri her zaman tercihimdir) SOSUN MALZEMESİ 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 2 diş sarmısak (dövülmüş) 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1 adet kırmızı dolmalık biber (çok ince, tavla zarı formunda küp doğranmış) 200 gr Brokoli (ama çok ufak buklelere yani bir karanfil gibi parçalara ayrılmış) 1 adet orta boy domates (kabukları soyulup, tavla zarı formunda küp doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber TARİF Makarnayı 8-10 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzla haşlanmaya bırakalım. 9-10 dakika kadar haşlanmış yani “al dante” pişmiş makarnayı süzerek tavadaki sosumuzun içine boşaltalım. Hemen rende kaşarı da ekleyerek 1-2 dakika kadar tüm malzemelerin birbirleriyle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım. Servise sıcak sıcak sunalım. SOSUN TARİFİ Bir taraftan pesto sosu hazırlamak için geniş bir tavaya sızma zeytinyağını koyup, dövülmüş sarmısaklarla beraber çam fıstıklarını da atalım. Sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavuralım. Fıstıkların renginin iyice sararması gerekir. Hemen içine küp doğranmış kırmızı biberi aktarıp, bir dakika daha soteleyelim. Sonra da brokoli buklelerini ilave edip, 2-3 dakika kadar tekrar kavuralım. Üzerine domatesleri ilave edip, 1-2 dakika kadar çevirelim, tuz ve karabiberi katarak lezzetlendirelim. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|