![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yer: Azerbaycan, Hocalı
>>>>>>>Elleri bir ağaca arkadan bağlanan hamile bir kadının başına dikilmiş >>>>>>>olan iki Ermeni yazı tura atıyordu. >>>>>>>Bu kanlı kumarı yaklaşık 100 yıl önce Anadolu toprağında Kars'ta >>>>>>>Ağrı'da Van'da Erzurum'da da ataları oynamıştı.Onlardan duymuşlardı. >>>>>>>Karnı burnunda çaresiz bir Azeri kadının doğumu oldukça yakın >>>>>>>görünüyordu. Çaresiz kadın bir hazan yaprağı gibi titriyordu. >>>>>>>Elbiseleri yırtık, ayakları çıplaktı... >>>>>>>Ermenilerin uzun boylu olanı elindeki AK-47 model Rus yapımı otomatik >>>>>>>tüfeğinin namlusuna monte edilen seyyar kasaturayı çıkartırken,diğeri >>>>>>>elindeki demir parayı havaya attı: -Akçik, manç?.. (Kızmı, oğlan mı?) >>>>>>>-Akçik.(Kız) >>>>>>>Bu cevap üzerine 'oğlan' diyerek bahse giren Ermeni, elindeki kasatura >>>>>>>ile hamile kadının karnını bir hamlede yarıp çocuğu çıkarttı.Kan >>>>>>>bürülü gözleri bebeğin kasıklarına kilitlendi. -Tun şahetsar,ınger. .. >>>>>>>(Sen kazandın,yoldaş) >>>>>>>-Yes şahetsapayts ays bubrikı inç bes bidigişdana... (Ben kazandım ama >>>>>>>bu bebek nasıl beslenecek?) >>>>>>>-Mayrigı bedge gişdatsine.(Annesi besleyecek elbette) Bunun üzerine >>>>>>>daha kısa boylu olan Ermeni, bir hamlede kasaturaya geçirdiği bebeği >>>&g t;>>>annesinin göğsüne yapıştırdı: >>>>>>>-Mayrig yerahayin zizdur.(Çocuğa meme ver) >>>>>>>Aynı dakikalarda Hocalı'nın başka bir semtinde tek kale futbol maçı >>>>>>>hazırlığı vardı. İki kesik Azeri kadın başını kale direği yapmışlar, >>>>>>>top arayışına girmişlerdi.Başı tıraşlı bir çocuk bulup getirdiklerinde >>>>>>>ise Ermeni çeteci sevinçle bağırdı: >>>>>>>-Asixn ma/,çimi yev bızdıge, aveg gındırnadabidi. Gıdıresek... >>>>>>>(Bu hem saçsız hem de küçük,iyi yuvarlanır. Kopartın...) Aynı anda >>>>>>>çocuğun gövdesi bir tarafa,başı da orta yere düşmüştü... >>>>>>>Ermeniler zafer naraları atarak, kanlı postalları ile kesik çocuk >>>>>>>başına vurarak kanlı bir kaley e gol atmaya çalışıyordu. >>>>>>>Bu iki olay Hocalı'da bundan çok değil yalnızca 14 yıl önce >>>>>>>yaşandı.Her iki olay da ermeni çetecilerin katliamlarına bizzat şahit >>>>>>>olan görgü tanıklarının anlatımlarıdır. Ne yazık ki 26 Şubat 1992 günü >>>>>>>binlerce Azeri türlü yöntemlerle vahşice katledilmiştir. >>>>>>>Ajanslar, katliam haberini bütün dünyaya hızla geçerken, arşı titreten >>>>>>>ağır bir vahşet yaşanan Hocalı halkından geri kalanlar ise çaresizlik >>>>>>>içinde kıvranıyordu. Türkiye'de büyük bir dehşet uyandıran katliama >>>>>>>ilişkin ilk görüntüler ise TRT aracılığı ile duyurulmuştu. Bütün >>>>>>>olanları batılı gazeteciler, özellikle de New York Times belgeledi. 26 >>>>>>>Şubat'ta güçlü silahlarla donatılmış Erm enistan silahlı kuvvetleri ile >>>>>>>Hankendi' nde konuşlanmış bulunan Albay Zarvigarov komutasındaki >>>>>>>366'ncı Rus Motorize Alayı, Hocalı'ya saldırarak tarihin en vahşî >>>>>>>katliamları ndan birini yaptılar. 26 Şubat gecesi Rus motorize alayının >>>>>>>tankları ndan açılan top ve roket saldırıları ile Hocalı Havaalanı >>>>>>>kullanı lamaz hâle getirilerek kentin dış dünya ile ilişkisi de tamamen >>>>>>>kesildi. Savunmasız kalan kente giren Rus destekli Ermeni askerleri, >>>>>>>çocuk, yaşlı, kadın, bebek demeden birçok insanımızı vahşîce >>>>>>>katlettiler. Ermenilerin işgal ettikleri Hocalı'da dehşet verici >>>>>>>olaylar yaşandı. Canlı canlı insanların kafa derilerini yüzdüler, sağ >>>>>>>olarak ele geçirdiklerini ise s istematik bir işkenceye ve tıbbî >>>>>>>deneylere tâbi tutarak, insanlık dışı muamelelere maruz bıraktılar. >>>>>>>Hızar ve testereler ile diri diri insanların kol ve bacaklarını >>>>>>>kestiler. Genç kızların önce saçlarını,sonra da kafa derilerini >>>>>>>yüzdüler. Babanın gözü önünde evladını,evladın gözü önünde babayı >>>>>>>kurşunlara dizdiler. Kesik kafaları sepetlere doldurdular. >>>>>>>Peki neydi bu düşmanlık? >>>>>>>Ermenistan' daki okul duvarlarında asılan haritalarda Türkiye'nin 12 >>>>>>>ili yer almaktayken, Ermenistan'ın bayrağında Türkiye hudutları >>>>>>>içindeki Ağrı Dağı'nın resmi varken, Ermenistan Millî Marşı'nda >>>>>>>'Toprakları mız işgal altında, bu toprakları azat etmek için >>>>>>> ölün,öldü rün' denmekteyken, başkaca bir neden aramaya zaten gerek yok >>>>>>>sanırım. >>>>>>>Dağlık Karabağ Bölgesi'nde bulunan Hocalı'ya, eski Sovyet İttıfaki >>>>>>>Silahlı Kuvvetleri'ne ait 366.Alay'ın desteği ile Ermeni Sılahlı >>>>>>>Kuvvetleri tarafından düzenlenen saldırılar sonucu 613 Azerbaycan >>>>>>>Türk'ünü n hayatını kaybettiği resmî olarak açıklandı. Ancak kayıp >>>>>>>sayısını n bu rakamların çok çok üstünde olduğu bilinmektedir. 56 >>>>>>>hamile kadın karnı yarılmış durumda bulunmuştur. Bu alçak saldırıda >>>>>>>487 kişi ağır yaralanırken, 1275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan >>>>>>>nüfus da bin bir zorlukla canını kurtarmış ancak bu olayın >>>>>>>tahribatı ndan ruhları ve hafızaları asla bir daha kurtulamamış tır. >>>>>>>Şahitlerin anlattıklarını dinleyenler önce kulaklarına inanamadı. >>>>>>>Fakat katliam sonrası Hocalı'ya girdiklerinde ise, görgü tanıklarının >>>>>>>abartmadığını kısa sürede anladılar. Hocalı'da katliam bölgesini gezen >>>>>>>Fransı z gazeteci Jean-Yves Junet'nin gördükleri karşısında >>>>>>>söyledikleri, katliamın boyutunu da anlatıyordu: 'Pek çok savaş >>>>>>>hikâyesi dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim,ama Hocalı'daki gibi >>>>>>>bir vahşete umarım kimse tanık olmaz' >>>>>>>Peki 26 Şubat 1992 günü yaşanan bu katliamın emrini kim vermişti; >>>>>>>Ermenistan Devlet Başkanı sıfatını taşıyan Robert Koçaryan denilen >>>>>>>kirli katilden başkası değildi. Yaptığı terör faaliyetlerinin oranı >>>>>&g t;>nispetinde terfi eden Taşnaksutyun örgütü liderlerinden Robert >>>>>>>Koçaryan, 20 Mart 1996'da Ermenistan Başbakanı oldu. Karabağ'da barış >>>>>>>istediği için aşırı milliyetçilerin tepkisine daha fazla direnemeyen >>>>>>>Levon Ter Petrosyan istifa edince de 30 Mart 1998 yılında ondan >>>>>>>boşalan Devlet Başkanlığı koltuğuna,'Hocalı Katliamı' başsorumlusu >>>>>>>olan azılı terörist Robert Koçaryan oturdu. Ermeniler Türk hamile >>>>>>>kadınları na tecavüz edip karnını hamile olduğu halde taş ile doldurup >>>>>>>öldürmüşler ve küçük Türk kızlarına tecavuz edip >>>>>>>öldürmüşlerdi.Ülkemizde sadece 1 ermeni öldürüldü diye yürüyüş >>>>>>>yaptılar ve o kadar araştırdılar ama hiç bir insan kalkıpta bu masum >>>>>>>insanlara is kence edilip öldürüldükleri için yürüyüş yapmadı. >>>>>>> ![]() ![]() ![]() Azerbaycan da HOCALI KATLİAMI 26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanısıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla siyah bir sayfadır. Türk Milletini "Sözde Ermeni Soykırmı" yapmakla suçlayanlar asıl Ermeni'lerin dün Anadolu'da, bugün Azerbaycan'da yaptıklarına bakmaları gerekmektedir. 1992 senesinin 25 Şubatını 26 Şubata bağlayan gecesi, ağır silahlarla donatılmış Ermenistan silahlı kuvvetleri ile Hankendi'nde konuşlanmış bulunan Albay Zarvigarov komutasındaki 366'ncı Rus Motorize Alayı, Hocalı 'ya saldırarak tarihin en vahşi katliamlarından birini yaptılar. Stratejik bir konuma sahip olan Hocalı 'yı, Ermeni'ler 10 Eylül 1991 tarihinden 25 Şubat 1992 tarihine kadar geçen 5 aylık süre içinde kuşatma altında bulundurdular. 25 Şubat gecesi Rus Motorize Alayının tanklarından açılan top ve roket saldırıları ile bölgedeki tek havaalanı olan Hocalı havaalanı kullanılamaz hale getirilerek kentin dışarısı ile ilişkisi tamamen kesildi. Şehri savunan askerlerin kahramanca şehit olmasından sonra Hocalı 'nın işgali sonucu sivil, eli silahsız, Azerbaycan Türkleri çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledilmiştir. Resmi verilere göre, o gece 613 kişi hunharca katledilmiş; bunlardan 83 çocuk, 106 bayan acımasız yöntemlerle işkence yapılarak öldürülmüştür. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canını kurtarmıştır. 26 çocuk tamamen ve 130 çocuk ise kısmen öksüz kalmıştır. Ermeniler şehitleri acımasızlıkla, gözlerini oyarak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerin bir çoğunun cesetleri yakılmıştır. Ermenilerin işgal ettikleri Hocalı 'da dehşet verici olaylar yaşandı. Ermeniler canlı insanların kafataslarını yüzdüler, sağ olarak ele geçirdikleri insanları sistematik bir işkenceye ve tıbbi deneylere tabi tutarak, insanlık dışı muamelelere maruz bıraktılar. Yapılan bu katliamın sonucu on bin kişilik Hocalı kentinden ancak iki bin kişi sağ kurtulabildi. 1988 yılında başlayan Ermenistan Azerbaycan savaşında üç yüz bini Ermenistan'dan olmak üzere bir milyondan fazla Azerbaycan Türkü Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarından göçe zorlandı. Bu insanlar şimdi soğukta, kışta, aç, yoksul, sefalet içinde çadırlarda yaşamaktadırlar. Burada dünya kamuoyuna seslenmek istiyoruz. 85 yıl öncesinin olaylarıyla ilgilenme cesaretini gösterenler, Ermeni'lerin çok yakın geçmişimizde Karabağ'da yaptıkları vahşetleri niye görmüyorlar? Soykırım deniliyor. Ya Ermeni'lerin 1992 yılında Hocalı 'da yaptığı vahşete ne ad verilmeli?Bu vahşet soykırım değil mi? Bu katliam, Ermeni'lerin Türklere karşı yaptıkları ilk katliam değildir. 1905 ve 1920 yılları arasında Azerbaycan'ın Baku, Şamahı, Guba, Karabağ bölgelerinde yine Rus askerlerinin desteği ile büyük katliamlar yaparak binlerce insanımızın katline sebep oldular. Yakın tarihimizde Ermeni terör örgütü ASALA'nın 37 Türk diplomatını katletmesine, Türkleri soykırım yapmakla suçlayanlar neden sessiz kaldılar? İnsan hakları savunucuları bu olayları görmüyor mu? Ermenistan’ın Azerbaycan'ın %25 topraklarının işgalini niye kimse görmek istemiyor? Yorum: Biz Allaha binlerce şükür İnançlı insanlarız arkadaşlar; yine binlerce şükürki ailelerimiz, çevremiz, geleneklerimiz göreneklerimiz, kültürümüz bizleri insan yapıyor. Ben 1992-1993 yıllarında bu katliamı duydum ve Adana Sabancı Kültür Merkezinde, yapılan katliamın belgelerini ve fotoğraflarını inceledim inanın insanlıkla hiç bir alakası yok bu yapılanların... Bu tür olaylar karşısında eminim ülkemiz elinden geleni yapmıştır. Ama ben diyorumki ülkemiz ne kadar güçlü bir ülke olursa, siyasi olsun askeri olsun o kadar çok söz geçiren bir ülke olur... Şimdi insan düşününce on binlerce kilometre öteden amerika yanı başımıza gelmiş katliam ve işkence yapıyor, ırakta öldürülen insan sayısı bir milyonu geçmiş durumda... Yarın sıra irana gelecek, iranıda Ermenistan ve İsraillilerle bir oyuna getirip ele geçirecek ondan sonra sırada kim var??? Suriye kolay bir lokma zaten gerisini siz düşünün!!! Ermenistanıda İsrailliside Amerikalısıda bizi sevmez; neden!!!! bencil oldukları için, parayı ve menfaatlerini sevdikleri için, sadece kendilerinin güzel bir şekilde yaşamaya hakları olduğunu düşündükleri için, birde onlara göre biz Allah (C.C.)'a inandığımız ve Muhammet Mustafa (S.A.V.) efendimize bağlı olduğumuz için yok edilmeyi hakediyoruz. Hiç düşündünüzmü? biz yetiştiriliş tarzımızdan dolayı başka bir dinden başka bir milletten insanları durup dururken yok etmeyi düşünüyormuyuz? Ben Hayır diyorum çünkü ben bir Anadolu çocuğuyum, Acımızdan kıvransak ölsek öyle birşey aklımızın ucundan geçmez öyle değilmii? Ben Türkiyede doğdum Arkadaş; Azerisiyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Yahudisiyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle aynı kültürle yoğruldum yetiştim. Ben bir insanım çünkü Türkiyeliyim içimizde pırlanta gibi insanlar yetişiyor ve yetişecek, her kim bizleri yozlaştırmaya çalışırsa çalışsın damarlarımızda Atalarımızın kanı dolaşıyor, şimdi Ülkemizin kıymetini bilelim ve Güçlü bir Türkiye Yaratmaya çalışalım bize gerekli olan gerçek bundan başka birşey olamaz. Kötüler herzaman olacaktır. Biz güçlü olmak zorundayız Herdaimmmm. Ülkemiz İçin Çalışanlar ve Ülkemizi Gönülden Sevenler, hepinize Saygılar ve Sevgiler.... Serdar PÜRÇÜKLÜ |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|