www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-20-2007, 02:40 PM   #1
Tilki_Andre
Forum Aşığı
 
Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: ¢αкαℓ.ηєттєη
Yaş: 31
Mesajlar: 4,929
Teşekkür Etme: 235
Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2449
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Wink Grip mönüsünde brokoli, havuç ve yeşil biber olsun

Grip ve soğuk algınlığı kapıda! Korunmak için mutfağa girmek gerekiyor. Sonbahar ve kış mönüsünü yaparken gribe karşı en iyi savaşan yiyeceklerden yararlanılmasını tavsiye eden Diyetisyen Dilara Koçak "Turfandadan kaçın" diyor..

Diyetisyen Dilara Koçak soğuk algınlığı ve gribe karşı bünyemizi güçlendirmek için mönümüzde hangi besinlerin olması gerektiğini anlattı.

Kış aylarında nasıl beslenmek gerekir?
Kış aylarında metabolizmayı güçlendirmek için antioksidan olarak da görev yapan A ve C vitaminlerinden yeteri kadar almak gerekli. Bu vitaminler bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmanızı sağlar. Bu aylarda turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, Brüksel lahanası, yeşil biber, karnabahar, mandalina, maydonoz, roka, tere ve bol miktarda meyve tüketin. Sonbahar mevsiminde de tıpkı kışın olduğu gibi, çay ve kahve içmek yerine bitki çayları, özellikle de C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çayı tercih edilebilir. Yemeklerde veya öğün aralarında yenen bol miktardaki salata da bu vitaminleri sağlar. C vitamini kaybını önlemek için salatalar da meyve suları gibi yenmeden hemen önce hazırlanmalı. Sonbaharda yenen balık da içerdiği yağ asidinden dolayı bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

MUTLU EDEN YEMEKLER

Stres düzeyi sonbaharda artıyor ve bu da yorgunluğa davetiye çıkarıyor. Kendimizi daha mutlu hissedeceğimiz gıdalar hangileri?
Bu gibi dönemlerde, şeker ve kafein tüketmek size kısa süren bir rahatlık, geçici bir neşe verir. Ancak etkileri geçtikten sonra kendinizi daha kötü, daha yorgun hissedersiniz. Bol miktarda balık ve Omega-3 yağ asitlerinden zengin besinler ile ceviz, keten tohumu ve semiz otunu bolca tüketebilirsiniz. Yeterli miktarda vitamin ve mineral desteği almanız, depresyon ve yorgunlukla savaşta size yardımcı olabilir. B ve C vitaminleri ile folik asit, demir, magnezyum, potasyum, selenyum ve çinkonun yorgunluk azaltıcı, enerji artırıcı etkilerinden yararlanabilirsiniz. Beslenme planınızı oluştururken vitamin ve minerallerin bol miktarda bulunduğu yiyeceklere daha fazla yer ayırmalı, gerekiyorsa ek besin desteği olarak yararlanmalısınız.
__________________
:wink:
Tilki_Andre çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:37 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.