![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Referandum oldukça sakin geti. Sandık kurulları oluşturulamayınca oy verme işlemleri geç başladı. Bazı sandık görevlileri gelmeyince oy vermeye gelenler görevli olarak atandı!
Türkiye halk oylamasına hazırlıksız yakalandı. AKP dışındaki siyasi partilerin sandıklara gözlemci göndermemesi, bazı okullarda sandık kurullarının oluşturulamamasına ve oylamanın bu nedenle geç başlamasına sebep oldu. Sandık kurulları için gerekli olan en az 4 gözlemci bir araya gelemeyince, oy vermek için gelen vatandaşlardan gözlemci olmaları istendi. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç’ın oy kullandığı, 2058 nolu sandığın da bulunduğu Ahmet Andiçen İlköğretim okulunda oy kullanma süresinin başladığı saatlerde sandık kurullarının oluşturulamaması sıkıntı yarattı. Bazı vatandaşlar bu süre içinde oylarını kullanamazken, sandık kurullarının gecikmeli olarak oluşturulmasının ardından saat 09.00 civarında oy kullanma işlemine geçildi. Çankaya İlköğretim Okulu’nda da halk oylaması için seçilen görevliler gelmeyince sandık kurulu başkanı Engin Torun oy kullanmak için gelen Veli Koç ile oğlu Murat Koç’u sandık görevlisi olarak atadı. Oy verme işlemleri daha sonra başlayabildi. BAŞKANLAR KIZDI Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mahallesindeki Toygar Börekçi İlköğretim Okulu ile Bahçelievler’deki Cumhuriyet Lisesi’ndeki bazı sandıklarda da aynı sorun yaşandı. Bazı sandık kurulu başkanları, parti temsilcilerinin yanı sıra kamu görevlilerinin de gelmemesine tepki gösterdi. Müracaat olursa bakarız ANAYASA Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, “Oy kullanmama şeklinde bir davranışı ben onaylamıyorum” dedi. Kılıç, referandumla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bir başvuru olması halinde ne yapılabileceği yönündeki soruya, “Bize nasıl bir müracaat olur bilmiyorum. Önümüze gelirse gereğini yerine getiririz” yanıtını verdi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|