![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İki yıldır Ramons markasıyla yaptıkları üretim dünyanın dört bir tarafından büyük ilgi gören Rasa Tekstil, Avrupa’nın butik markalarıyla yarışmaya başladı.
Toplam üretimin yüzde 15’ini Ramons markasıyla yapan firma, sadece İtalya’da 30’a yakın mağazaya ürünlerini ihraç ediyor. Rasa Tekstil Genel Müdürü Mehmet Hanifi Yılmaz, Avrupa’nın yanı sıra Türkiye’de de butik mağazalar açacaklarını dile getirerek, bu serüvene nasıl başladıklarını anlattı: “2 yıl önce Yönetim Kurulu Başkanı ve iş ortağım Ramazan Aksoy ile Çin’e gittiğimizde, ‘Neden kendi markamızı oluşturup dünyaya açılmıyoruz’ dedik. ‘Çin’le rekabetin yolu kendimize özgü ürünler geliştirmekten geçiyor’ düşüncesiyle hareket ettik.” 10 MİLYON $ İHRACAT Paris başta olmak üzere tüm Avrupa’daki moda fuarlarını takip eden Yılmaz, oluşturduğu 3 kişilik tasarım ekibiyle özgün modeller ortaya koydu. Yılmaz, yıllık üretim kapasitesi 800 bin adet, ihracat kapasitesi ise 10 milyon dolar olan Rasa’nın, 160 kişilik ekibiyle fason üretim ağırlıklı hizmet verdiğini kaydetti. “İtalya’da kendi ürünlerimi satmayı çok arzuluyordum ve bunu gerçekleştirdim” diyen Yılmaz, bundan sonraki hedefinin fason üretim yaptığı ülkelere Ramons markasıyla girip büyümek olduğunun altını çizdi. Yılmaz, ürünleri Nil Nehri deltasında yetişen uzun elyaflı pamuk ipliğinden elde etiklerini vurgulayarak ipeksi olan pamuk ipliğinin kalitesinin daha yüksek olduğunu belirtti. Carlo Colucci, Daniel Hechter, Claudio Campione, Bramente, Kitaro, Ivy Oxford, Pierre Cardin, Rwc, Otto Kern, Dino Erre gibi dev markalar Ramons’un ürettiği iplikleri kullanıyor. Öncelikle olarak Avrupa ülkelerine ihracat yapan Ramons, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Kuzey Afrika ülkeleri ile Ortadoğu’da da pazar oluşturmaya çalışıyor. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|