www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-22-2007, 10:04 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8780
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Ispanak Adasında Levrek

MALZEMESİ
2 bağ ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan (çok incecik, yemeklik doğranmış)
2-3 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
Varsa:
1 çay kaşığı kadar muskat rendesi (ufak Hindistan cevizi)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığı hazır çiğ krema

Ayrıca:
6-7 adet fileto olarak hazırlanmış levrek balığı
(yani orta kemiği ve kılçıkları iyice temizlenmiş ve el kadar parçalara bölünmüş balık demektir)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
2-3 adet kuru defne yaprağı
2 su bardağı su

TARİF
Önce balıklarımızı yıkayıp, bir süzgece yerleştirelim sonra süzgeçten bir tepsiye aktarıp, üzerine; tuz, karabiber, sıvıyağı ekleyip, karıştırıp, bir kenarda beklemeye alalım. Böylece balıkları lezzetlendirmek üzere marine etmiş oluyoruz.

Şimdi de fırını 175 dereceye ayarlayıp, kenarları yüksek bir fırın tepsisine marine edilmiş balıkları yan yana yerleştirelim. Defne yapraklarını en üste dizelim ve tepsinin kenarından 2 su bardağı suyu ekleyip, fırının orta gözüne koyalım. En az 25-30 dakika balıkların pişmesini bekleyelim. Bu arada da ıspanak karışımını hazırlamak üzere geniş bir tavaya yağları koyalım.

Öte yandan yıkayıp, bir santim eninde doğradığımız ıspanakları bir kenarda bekletelim. Şimdi eriyen yağların içine hemen dövülmüş sarmısakları ekleyip, 30-40 saniye kadar kavuralım. Böylece sarmısağın tadı yağa geçmiş olur. Üzerine incecik, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar sararıncaya kadar 1-2 dakika daha kavuralım. Varsa muskat rendesini katalım. Artık çiğ kremamızı ekleyip, 1 dakika kadar pişirip, ocağın altını kapatalım. Böylece aşçıların "ıspanak anbıraj" dedikleri ıspanak kavurmamız hazırlanmış oldu.

Bir taraftan da servis tabaklarına hazırladığımız ıspanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı kadar koyup, üzerine fırından çıkardığımız sıcak balığı yerleştirelim. Böylece bütün servis tabaklarını hazırlayalım. Ama Mehmet Usta’nın sözünü tekrar hatırlatmak isterim. Eğer balık sıcaksa, altındaki harcının da sıcak olması gerekir, ona göre servisinizi ayarlayın.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:08 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.