![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8771
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Formula 1'de şampiyonluğu son yarış Brezilya Grand Prix'sinde yaptığı inanılmaz hatalar sonucu Kimi Raikkonen'e kaptıran Lewis Hamilton için zayıf da olsa bir umut ışığı yandı.
McLaren takımı, yarışı 7. olan Hamilton'ın önünde tamamlayan üç pilot Williams'tan Nico Rosberg ile BMW Sauber'den Robert Kubica ve Nick Heidfeld'in araçlarında kullanılan yakıtın kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle sonuçlara itiraz etti. FIA kurallarına göre takımlar, hava sıcaklığından en fazla 10 derece soğuk benzin kullanabiliyor. Bu rakamın Brezilya'daki yarışta Williams ve BMW Sauber'de 14 dereceye kadar çıktığı tespit edildi. Yapılan inceleme sonucunda pilotların ceza alması durumunda Hamilton 4. sıraya çıkacak ve elde edeceği ekstra puanlarla dünya şampiyonluğunu Kimi Raikkonen'in elinden alabilecek. 1995'te de Michael Schumacher'in ve David Coulthard'ın araçlarındaki benzinin ısısıyla ilgili sorun yaşanmış ancak pilotların dereceleri iptal edilmemiş, sadece takımlar puan cezası almıştı. Alonso: "Haksızlık olur" McLaren'in itirazına takımın İspanyol pilotu Fernando Alonso karşı çıktı. Alonso, Kimi Raikkonen'in şampiyonluğu hak ettiğini savunarak "Eğer Hamilton bu şekilde şampiyon olursa bu spor için utanç duyarım" diye konuştu. Alonso, McLaren'in sezonun ikinci yarısında aldığı kararlarla kendi ipini çektiğini savunarak şunları söyledi: "Bana yardım etmedikleri ve benim için hiçbir şey istemedikleri çok ortadaydı. Hamilton'a şimdi şampiyonluğu hediye etseler eminim çok sevinir. Kimi, 17 yarış sonunda herkesten çok puan aldı. Bu durumda şampiyonluk kesinlikle onda kalmalı." |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|