www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-23-2007, 10:21 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Pestolu Taze Balık

MALZEMESİ
4-5 adet filetosu çıkarılmış herhangi bir taze balık
(yani kemik ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde parçalara ayrılmış balıklar)

SOSUN MALZEMESİ
Pesto sos için:
1 demet taze fesleğen
1 su bardağı sızma zeytinyağı
Yarım su bardağı badem içi veya ceviz içi
4-5 diş sarmısak
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF
Fırın kabımızı önümüze alalım. İçini hafifçe sıvıyağla yağlayalım. Taze balık filetolarımızı yan yana içine dizelim. Balıkların üzerine de hazırladığımız pesto sosu kaşıkla düzgünce yayalım. Her zaman yemeğin kendi buharıyla pişmesi lezzetini arttıracaktır. İlkesinden hareketle fırın kabımızın üzerini alüminyum folyoyla örtelim. İsterseniz kapaklı fırın kabınız varsa onu kullanabilirsiniz. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, balıklarımızı 20-25 dakika kadar pişirip alalım. Yanına haşlanmış patates dilimleri ya da patates salatası çok yakışacaktır. Afiyet olsun.

SOSUN TARİFİ
Önce pesto sosu hazırlayalım: Bunun için ayıklanıp, yıkanmış taze fesleğeni, zeytinyağını bir mutfak robotunun içine koyalım. Üzerine bütün sarmısakları, ceviz veya badem içlerini, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip, şöyle 2-3 dakika kadar çekelim. Bütün malzemeler iyice ezilip püre olacak ve boza kıvamında bir sos elde edeceğiz.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:23 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.