![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
4-5 adet filetosu çıkarılmış herhangi bir taze balık (yani kemik ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde parçalara ayrılmış balıklar) SOSUN MALZEMESİ Pesto sos için: 1 demet taze fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı Yarım su bardağı badem içi veya ceviz içi 4-5 diş sarmısak 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber TARİF Fırın kabımızı önümüze alalım. İçini hafifçe sıvıyağla yağlayalım. Taze balık filetolarımızı yan yana içine dizelim. Balıkların üzerine de hazırladığımız pesto sosu kaşıkla düzgünce yayalım. Her zaman yemeğin kendi buharıyla pişmesi lezzetini arttıracaktır. İlkesinden hareketle fırın kabımızın üzerini alüminyum folyoyla örtelim. İsterseniz kapaklı fırın kabınız varsa onu kullanabilirsiniz. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, balıklarımızı 20-25 dakika kadar pişirip alalım. Yanına haşlanmış patates dilimleri ya da patates salatası çok yakışacaktır. Afiyet olsun. SOSUN TARİFİ Önce pesto sosu hazırlayalım: Bunun için ayıklanıp, yıkanmış taze fesleğeni, zeytinyağını bir mutfak robotunun içine koyalım. Üzerine bütün sarmısakları, ceviz veya badem içlerini, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip, şöyle 2-3 dakika kadar çekelim. Bütün malzemeler iyice ezilip püre olacak ve boza kıvamında bir sos elde edeceğiz. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|