![]() |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 46 Thanked 10 Times in 10 Posts
Üye No: 44467
İtibar Gücü: 1822
Rep Puanı : 2556
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hindistan'da, Filistin'de, Arabistanda ve Kuzey Afrika'nın güneyde Tanganyika'ya kadar olan kısımlarında «çizgili sırtlan» (Hyaena hya-ena), denilen bir başka sırtlan türüne raslıyoruz. Bu, benekli sırtlan" dan daha ufak olup baş ve vücut uzunluğu 105 santim, kuyruğu 45 santim, ağırlığı ise ortalama 37 kilodur. Kirli gri renkteki kürkünde, vücuduyla bacaklarını enine kesen
koyu sarı veya siyahımsı renkte dar şeritler dikkati çeker. Âdetleri benekli sırtlan'm'kinm aynıdır. Bir de, «kahverengi sırtlan» (Hyanea brunnea) yardır. Yurdunda «kumsal kurdu» veya «strandjut» da denilen bu Güney Afrika hayvanı kumsallarla kıyılarda dolaşarak denizin attığı süprüntülerle beslenir. Bu hayvan benekli sırtlan'dan daha çekingen olup insanlara saldırmaz. Deniz kıyılarının hayvanı olarak tanınmasına rağmen, kara içlerinde de insanın karsısına çıkabilir. Kahverengi sırtlan, benekli sırtlan' dan biraz daha ufak ve ondan daha hafif yapılıdır. Buna rağmen kuvvetli bir hayvandır. Tuzağa yakalanan bir tanesinin, mekanizmanın bağlı bulunduğu 30 kiloluk kütüğü bir gecede 6 - 7 kilometre uzağa sürüklediği görülmüştü. Bu hayvanın bir sırtlana göre oldukça uzun, ortalama 25 santim uzunluğunda tüyleri vardır. Kaba kürkü siyahımsı gri renktedir ve yalnız bacaklarında çizgileri vardır. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|