www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-25-2007, 05:06 AM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye

KoJiRo Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 21
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Varsayılan Erdoğan: Sözlerini Tutmazlarsa Haklarımızı Kullanırız 25 Ekim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Irak'ın kuzeyinde konuşlanmış olan terör örgütüne karşı verdikleri sözü tutmazlarsa, eğer terör örgütüne yataklık süresi devam ederse, uluslararası hukuktan doğan haklarımız var, bu haklarımızı kesinlikle kullanırız. Kimse de bunun önüne geçemez'' dedi.

Resmi ziyarette bulunacağı Romanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice bir açıklama yaptı. 'Hemen bazı adımların atılması yolunda harekete geçiyoruz. Sınırdan terörist sızmalar önlensin' dedi... Daha önce birkaç gün süre istediklerini söylemiştiniz. Bu açıklamayla nasıl bir tepki? Size anlatıldı mı? Anlatıldıysa tatmin edici buldunuz mu? Anlatılmadıysa bir sınır ötesi operasyonun olmaması için ön koşul nedir?'' sorusu üzerine Erdoğan, Rice'ın konuşmasının tam metninin kendisine ulaşmadığını bildirdi. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Sizin sorunuz çerçevesinde bir bilgi almış bulunuyorum. Fakat yapılan görüşmenin bana göre netice verdiği ortada. Bizler de bugün Milli Güvenlik Kurulunda (MGK) yaptığımız görüşmeden sonraki basın açıklamasında bazı çerçeve bilgileri sizlere yansıttık. Siyasi ve askeri anlamda ne gibi adımlar atılacağı ve bu konuda Bakanlar Kurulumuzun bir tavsiye kararıyla çerçeveyi çizmesi noktasında basın açıklamasında ifade kullanılıyor. Aynı şekilde ekonomik yaptırımlar noktasında gene bir tavsiye kararı var. Bunlar üzerinde bizzat çalışmalarımızı yapacağız. Ama her şeyden önce bizim oyalanmaya artık tahammülümüzün olmadığını daha önce söyledik. Ve bu oyalanma bundan sonra mümkün değil. Biliyorsunuz bu işler konuşulmaz, yapılır.

Yine basın mensubu arkadaşlarımdan lütfen bu sürece katkı vermelerini... Gerek ara başlıklarda, gerek köşe yazılarında... Çünkü bizim birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız çok önemli. Bunda çok başarılı olmamız lazım. Tahriklerle herhangi bir yere varmamız mümkün değil. Ve Hükümet olarak Parlamentomuzdan almış olduğumuz yetkiyi ilgili kurumlarımızla mutabakat içinde ne yapılması gerekiyorsa onu yapacak iradeyi zamanında ortaya koyarız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Bunun özellikle altını çizerek vurgulamak istiyorum.''

Başbakan Erdoğan, ''Sayın Rice gerekirse istihbarat desteği de sağlayabileceklerini söyledi. 5 Kasım'da ABD Başkanı Bush ile bir araya geleceksiniz. ABD ile ortak bir operasyon söz konusu olabilir mi?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Arkadaşlar, bunu burada mı konuşalım. Bu akşam zaten Dışişleri Bakanı kendisi bazı açıklamalar yaptı. Burada herhalde bu kararı ben tek başıma verecek değilim. Ama biz böyle bir adım attığımız zaman bunu Bakanlar Kurulumuz ve ilgili kurumlarımızla konuşuruz. Eğer ABD ile müşterek bir şey yapacaksak, eğer üçlü bir mekanizma çalışacaksa, bunu göreceksek bunlar değerlendirmemiz içine alınabilir. Ama, dediğimiz gibi Türkiye, kendisi, eğer atacağı bir adım varsa, bunun vakti geldiyse bu adımı atar. Ama bunu gazeteler yazdı diye atmaz. Veyahut da bazı siyasiler istedi diye bu adımı atmaz. Bunun askeri gerekçeleri oluşur ve bu gerekçeler oluştuğu anda bu adım atılır. Bu konuda ne dedik? Bunun bedeli neyse bu bedel ödenir ve gerekli olan bedeli ödettiririz. Bu irade bizim bedelimizde var, bizim silahlı kuvvetlerimizde var.''

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:57 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.