![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57903
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acılarla Olgunlaşıyor İnsan Ana
Sadece doğurmayla özdeş tutulamaz Her yürekte yârdır adınız Kırlarda papatyalarcasına Sevgiyle kucak açmalarınız, beklentisiz Ne biz doyduk sevilmeye Ne siz sevginizi esirgediniz Kederimiz, tasamız yüreğinizde Kendiniz yağmur, yaştaydınız Bizse sıcacık koynunuzda Büyürken dertsiz, tasasız Her zaman bizimle aynı yaştaydınız İçin için yanarken içiniz Sönmez ışıksınız bizler için Acılarınızı bizden gizleyen Sırrı çözülmez gizler siniz Gam neşeden vefalıymış Tanımamışsın baharı, yazı İçine düşürmüşler hep sızı Kimseciğin olmamış Edebileceğin nazı Ne çok şeydir, ne çok şey anlatır o kelime Aklın, yüreğin almadığı neler sığdırır içine Doyamazken sıcağına, şefkat dolu kucağına Hep, büyüyüp adam olmamı istiyordun; oysa Çocuk kalabilmek için neler vermezdim Ana Cennet niye ayakları altına serilmiştir anaların Şimdi daha iyi anlıyorum, var benim de yavrum Benim için eriyip tükenmeyen ışık kaynağıydın Titrek de olsa ışığında aydınlanıyorken ben Mum gibi azar, azar yiyordun bedeninden Umutla beklemek güzeldi, her akşam yolunu Kalmayınca bekleyeniniz, kırılınca kanadınız Kolunuz; kalırsanız öksüz, anasız, beklentisiz Asıl ondan sonra başlıyor en büyük yalnızlık En büyük acı, en zor beklemek, beklentisiz Önceleri sızlatıyor öksüzlük, yetimlik Bir yanımız hep karanlık, karamsarlık Şimdi bu ihtiyar dal, çürüyen ip Bunca acıyı nasıl kaldıracaklar. Acılarla olgunlaşıyor insan Ana (06.04.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aciz Kalıyorum
Dünya üstünde o, O kadar çok şiir yazılmışki... Aşk üstüne, sevgili üstüne, Sevgililerin güzelliği üstüne. Ama, hiçbiri kafi değil sevgilim Seni, senin güzelliğini ifade etmeye. Çok ama çok aciz kalıyorum İnan, seni şiirlerle anlatamıyorum diye. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağır Zeybek
Bu gün televizyonda izledim Eti budu yerinde, yalın ayak bir kadın Bütün hatlarını meydana çıkaran Parlak simli bir kıyafetle Ağır zeybek oynuyordu Erkekler üstsüz, göbeğinde, kulağında küpe Altlarında kara don, potur,çizme yerine Altın renkli ince bir tayt, yalın ayak, sanki köçek Terk edince erkeler ağır zeybeği Meydan boş kalmış, haydi kadınlar meydana! Efem! .. Kemiklerini sızlattık; sürdüremedik şanını Erkekler merak salınca oryantale, köçekliğe Sıyırdılar ellerinden hamuru Bir tek Zeybek kalmıştı oynamadıkları! Şimdi onu da sahiplendi kadınlar Meydana çıkınca efeler, kabarırdı göğüsler Kahramanlık duyguları kaplardı benlikleri Ağırlığı da kalmadı zeybeğin kadınlarla Ortalığı kaplamışken şehvet kokuları Şimdi nasıl yaşayabileceğiz bu duyguları Şimdi kime, ne yüzle sitem etmeli Erkeklerimiz yüz çevirince zeybeğe Tebrikler, yürekli, bilekleri kuvvetli Erkek kadınlarmış valla Sahip çıktılar, erkek oyunu bildiğim zeybeğe Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağzınla Kuş Tutmak
Ağzınla kuş tutsan yaranamazsın Yaranamazsın kimseye bu memlekette Bir kuş tutsan ikincisini sorarlar adama Niye iki tane tutmuyorsun diye Bir zamanlar bir işi iyi bilmek ve yapmak yetiyordu Taştan bile çıkarılabilirdi ekmek. Onunda kıymeti yok Şimdilerde, taştan ev yapan kalmadı, sokaklar asfalt Parke taşlarını da döküyorlar. Kaldırımlarsa beton Şimdilerde emekle geçinmek zor. Emeğin değeri, Nereye gitsen asgari ücret. Sosyallikten vazgeçtik Devletin yalancısıyım, yoksulluk sınırı bu ücretin üç katı Geçinmek bir yana, karnını bile doyuramazsın emekle Hayatı benzettiler tramplene. Ekmek tepelerde bir yere asılı Milleti sirk maymununa çevirdiler, zıpla da zıpla… Bir baltaya sap olmak lazım. Okusan olmuyor, Okumasan da. Etraf diplomalı işsizlerle dolu Hani bazı meslekler vardı, şimdilerde yok Şıracı, bozacı, daktilograf, pamuk atıcı, şoför Şimdi hangi işe başvursan sürücü ehliyeti şart Bilgisayar bilmek de yetmiyor, ofis programları Yanı sıra, bir çok paket programları bilmek şart. Farkı kalmadı lise mezunlarının ilk okullulardan Hangi işe başvursan üniversite mezunu arıyorlar Yükseği tercih sebebi. Bir yabancı dil Allah’ın emri O da yetmiyor, bir ikincisini biliyor musun diyorlar Bir de başa bela KPSS diye bir sistem var Öğretmen çıkıyorsun formasyon diyorlar Formasyon alıyorsun kadro diyorlar. Amaç seçmek değil Elemek, oyalamak. Torpilini bulanı hemen alıyorlar Duyduğum, yurt dışından, İthal Doktor getireceklermiş Sistemsiz bir Devlet, sağlık, eğitim vs. planlaması yok Neye, ne kadar, hangi zamanda ihtiyaç var bilen yok Kendi açtığı fakültelerden yetiştirdiklerine güveni yok Bir zamanlar çöpçülük revaçtaydı, iyiydi müdürlükten Hani, grev yaparak almışlardı ya haklarını. Alaya alınırdı; Devlet memurları, kız vermez olmuştu aileler Özel sektör umut kapısıydı, şimdi geride kaldı o günler Farkı yok artık birinin diğerinden Patronla Devlet söz birliği etmiş. Sözde işleri var önünde, Çalışanlar mutlu değil; geçinip gitmek bir yana, Bu devirde emekle karın doyurmak bile mümkün değil (01.04.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıllısu
Yok yanılmaktan korkum Eminim kendimden, bulacağım Sudaki akıl sevdan bende Hep sana çıkarıyor yollarım Yok, tepelerde değil gözüm Enginlere sevdalı, enginlikte özüm Korkum yok düşüp çağlamaktan Sana sevdalı, sana dönük yüzüm Ne zaman yazmaya kalksam Kalemimin ucunda sen varsın Dize dize sen dökülüyorsun aklımdan Bütün yollarım sana çıkıyor Birikmişliğini taşıyamam arzularımın Koynunda dinleneyim ne olur! Yoruldum artık, bitirmeden kendimi Dinginliğine alır mısın Sırılsıklamım; düşlerimde sen varsın Islaklığımla ıslanır mısın (24.09.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akkor Kesildi Yüreğim
Ne cazip, ne davetkardır o’nun sesi İkinci çalmasına fırsat vermeden Koşarak uzanır elimiz Karşımızda bir alo! .. Sesi Kulak ardı etmek isteriz ya, hani Bazen, duymak istemediklerimizi Yankılandı odanın karanlığında Vakitsiz çalan bir telefon sesi Bir çaldı, iki çaldı, üç çaldı Ha sustu ha susacak derken, İçimden gelmiyordu uzanıp açmak Yırtıyor sessizliği, ne mümkün Açmadan susturmak! Önce derin bir sessizlik! .. Sonra boğuk bir ses, “alo! ..” sustu Susmamalıydı; çok önemli olmalıydı Bu saatte söyleyecekleri… Konuşmayla boğulma arası bir ses Sanki bir yumruk düğümlenmiş boğazında Çıkmıyordu, çıkaramıyordu; diyemiyordu Yakıştıramamıştı gençliğine bu etiketi! Saniyeler uzarken asırlar gibi Göğüs kafesimde, boğazımda Bir yumruk boğuyordu nefesi Allah’ım aklımı sen koru! .. Kulaklarım işitmez, aklım başımdan çıkmış, Balta yemiş, idrakten yoksun bir ağaç olsaydım keşke Almasaydım kara haberini. Dili tutulsaydı, Demeseydi, diyemeseydi; sevgilin, bir tanen son nefeste Üşürdü ellerin çoğu zaman, ısıtırdım cebimde Hiç bu kadar soğuk olmamıştı Zaman zaman ağladığımız da olmuştu birlikte Ama hiç böylesine dolmamıştı gözlerim, ağlamamıştım Yağmurlar akmamıştı hiç içime içime Akkor kesilen yüreğime Süzülürken bir damla yaş Suskun çığlıklarım parçalıyor Şimdi kara haberin rengini (01.11.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alkım
Göremeyişimiz yedi rengini Kamaşması mıydı gözlerimizin Parıldayışın. Mahcupluğun muydu Bulutlar ardına saklanışın. Işıklar mı seni okşadı geçti yağmur Yoksa o ışıkları sen mi yıkadın Varamayacaktık farkına yedi rengin Eğer onu damla, damla yıkamasaydın. Hep altından geçmekti emelimiz Ne dilersek olurmuş muradımız Ya biz hep yanlış yerdeydik; Ya da İçindeyken sen bize görünmezdin. Ama şimdi… Aşığım, sevmeyi de öğrendim Her defasında tutup yakalayabiliyorum seni Ellerimle, çiçek buketlerine düğümlüyorum Yedi rengini. İtirazın da yok biliyorum; alkım Çok yakışıyorsun sevdiğimin ellerine. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah/Sızım
Seni senden çok Senden çok yine seni Seviyorum Sevebilir misin Allahını Allah/Sızım, Benim seni sevdiğim kadar Taparmısın, Benim sana taptığım kadar Allahına Zaten seni hiç sevmedim ki! Taptım sana Allah gibi Dedim ya... Seni senden çok Senden çok yine seni ......... Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Altın Bir Varak
Ne nehir olup çağlamak isterim Ne de taşları yuvarlamak İstemem barajları da doldurmak Emelim denizlere kavuşmak Ne çiçek çiçek açıp kokular saçmak isterim Ne öbek öbek kırları doldurmak Saksıya dikilmiş bir fesleğen olmak yeter bana Dileğim ara sıra yâr eliyle okşanıp, koklanmak Ne yaprak yaprak yeşillenmek isterim Ne ağaçları, ormanları yapraklamak Dileğim altın bir varak olmak Süslemek gerdanını, koynunda sabahlamak (04.06.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anarenk
Eşime ve tüm Analara ithafım. Grupta bir etkinlik düzenlenmiş Yedi renk, yedi gün boyunca. Pazartesi mavi, Salı mor, Çarşamba kırmızı… Beyaz kalmış son güne Kirlenmesin diye. Tesadüfün böylesi Rastlamış on dört mayıs Anneler gününe. Tüm günleri, renkleri es geçtim. Ne mavi aşklar, Ne ihtiraslı kırmızı Ne ayrılıkların Sarı hazanı. Dayanamadım işte! İlla ki; Anamın süt beyazı. Unutamadığım, bir deney var İlk okul günlerimden. Bir rüzgar gülü yapmıştık Kağıttan yedi rengi içeren Rüzgarla döndükçe çıtanın ucunda Tüm renkler kayboldu Hepsi kaybetti cazibesini Teslim oldular beyaza. Bu yüzdendir sevdam beyaza. Doğduğumda sarmaladılar beyaza Zıbınım beyaz, kundağım beyaz Emdiğim anamın ak sütü. Sünnetlik elbise beyaz Gelinlik beyaz Anlımız ak Ölürüm uğruna… Sardığınız kefen beyaz. Her renk ayrı güzel Türlü duygulara sembol. Bir renk var ki, asla vazgeçemediğim Anlımın rengi Saflığın, temizliğin, asaletin Analarımızın rengi beyaz. (14 Mayıs 2006) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|