![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2554
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Türkiye`de, 1940`lı yıllardan itibaren, yeni bir akım başlamıştır: SPİRİTİZM.
Halk arasında "İspirtizma" denilen RUHLARLA GÖRÜŞME olayı, esas olarak Dr. Bedri RUHSELMAN tarafından yaygın hale getirilmiştir. Esasen, konuyu Türkiye`de güncelleştiren, eski Gayret Kütüphanesi sahibi Garbis Fikri`dir. Garbis Fikri, basmış olduğu "Spiritualizm RUH ANSİKLOPEDİSİ" isimli eserin takdiminde şöyle diyordu: "Bundan 37 sene evvel memleketimizde ilk olarak CİNLERLE MUHABERE; İSPİRTİZM - FAKİRİZM - MANYETİZM namında iki ciltlik bir kitap ve SPİRİTİZM isminde 15 fasiküllük bir mecmua neşrederek, bu mevzuda o vakit büyük bir cereyan uyandırmıştım. Son zamanlarda Bedri RUHSELMAN`ın yazdığı RUH ve KAİNAT isminde 3 ciltlik eserini neşrettim. Arkasından gene Bedri RUHSELMAN`ın "RUHLAR ARASINDA" isimli kitabını neşrettim. Son olarak Dr. Sevil AKAY veishak Lütfi KUDAY`ın uzun bir tetkik mühsulü olan ve spiritüalizmin bütün şubelerinden bahseden RUH ANSİKLOPEDİSİ`ni neşrettim. "Evet, Türkiye`de işte bu şekilde başlayan bir RUHLARLA GÖRÜŞME modası çıkmış oluyordu. Ancak ne var ki, Ermeni asıllı vatandaşımız Garbis Fikri`nin de belirttiği gibi, bu olay ilk zamanında CİNLERLE MUHABERE diye bilinmesine rağmen; zaman içinde işin bu yanı tamamıyla kapatılmış ve önce: "RUHLARLA GÖRÜŞME" daha sonra da 1960`lardan başlanarak "UZAYLILARLA GÖRÜŞME" şeklinde insanlara kabûl ettirilmeye çalışılmıştır. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|