![]() |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 8 Times in 4 Posts
Üye No: 13306
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 410
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() SIPA
Köylü, yeni doğan bir sıpayı kucağına almış evine dönerken, iki ortaokul öğrencisi kendisine takılır ve :Hayrola amca, derler. Oğlunu nereye götürüyorsun böyle? Adam, kendine yapılan bu terbiyesizlige aldırmamış görünerek cevap verir: Gittiğiniz okula kaydını yaptıracağım. MEZAR Amerikalı işadamı, Çinliyle alay ederek sormuş : Mezarlarınıza koyduğunuz pirinçleri, ölüleriniz ne zaman yiyecek? Çinli, başını kaldırmadan cevap vermiş: Sizin ölüleriniz, koyduğunuz çiçekleri kokladığı zaman. NAPOLYON Vaktiyle Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon Bonapart'ı bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek: Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesini zaptetmeliydiniz, gibi fikirler yürütmeye başlayınca, Napolyon: Evet demiş, onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım. EDEPSİZ Cenap Şehabeddin'e: Su edepsize neden bir tokat vurmadın? Dediklerinde, su cevabı vermiş: Eldivenim yoktu, iğrendim. ELBİSE İngiltere Kralı George ile görüştüğü sırada, Gandi'nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsü vardır. Davetten çıkınca bir gazeteci sorar : Kıyafetiniz, bir kralla bulusmak için yeterli miydi? Gandi, hiç aldırmadan cevap verir : Kral, ikimize de yetecek kadar giyimliydi. VAPUR Necip Fazıl Kısakürek vapurla Karaköy'e geçerken, yanına biri yaklaşıp : Üstad, diye sormuş. Peygamberlere ne diye gerek duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik. Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan : Ne diye vapura bindin ki, cevabını vermiş. Yüzerek geçsene karşıya. YAMA İncili Çavuş, Osmanlı elçisi olarak Fransa Kralına gönderildiğinde, elbiselerinin bazı yerlerinde yama varmış. Kral, bunları görünce dayanamayıp : Bana senden başka gönderecek adam bulamadılar mı? diye sorunca, İncili Çavuş: Osmanlılar, adama göre adam gönderirler,cevabını vermiş. Beni de sana göndermelerinin hikmeti bu olsa gerek. YARIŞ Bir ihtiyar, yaşlandığı için kendini yormamasını ve istirahat etmesini isteyenlere şu cevabı vermiş : Eğer bir yarışa katılmış olsaydınız, hedefinize yaklaştığınızda yavaşlar mıydınız? |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
jilet aşkı | ellez | Korku Odası | 3 | 04-29-2010 09:16 PM |
Sorular-Cevaplar | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 12:16 PM |
Şener Şen-Jilet | cİHAn | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-11-2006 06:49 PM |
..::Çılgın Cevaplar::.. | CoolTurk | Eskiler (Arşiv) | 2 | 07-15-2006 01:37 PM |
leyleksiz cevaplar | blAcksmith | Eskiler (Arşiv) | 4 | 07-14-2006 07:33 PM |