www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-25-2006, 02:05 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2995
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Sağ elimi kaybettim ama kendimi buldum / 25 eylül

Sağ elimi kaybettim ama kendimi buldum

Bağdat’ta sağ eli kopan Time muhabiri Michael Weisskopf, "Kan Kardeşler" adlı kitapta hem kendinin hem de uzuvlarını kaybeden üç Amerikalı askerin hikayesini anlatıyor.

Hikaye, 10 Aralık 2003’te Weisskopf, Time fotoğrafçısı James Nachtwey ve iki askerle bindiği bir Humvee’nin de içinde bulunduğu konvoy Bağdat’tan geçerken başlıyor. Weisskopf o sahneyi şu cümleyle ifade ediyor: "Time dergisinin ’Yılın Kişisi’ yapmak istediği Amerikan askerinin portresini çıkarmak için Bağdat’a gönderilmiştim. Pazar yerinden geçiyorduk. Önce bir taş atıldı zannettim. Sonra önümde bir cisim gördüm. Hemen aldım ve sağ elimle uzağa fırlattım. O anda her yer karardı. Sağ kolumu oynatamıyordum. Ucuna baktığımda kanlar içindeki bileğim kafası kesilmiş bir tavuğun boynuna benziyordu... Hastanede hemşire ’Sen bir kahramansın. Elini kaybettin ama birçok kişinin hayatını kurtardın’ dedi. Ben de ’bombayı tutmasaydım şimdi elim yerinde olacaktı’ dedim. Hemşire, ’bombayı almasaydın, ne sen ne de araçtaki diğerleri şimdi hayatta olacaktınız’ dedi. Weisskopf, kitabının sonunu şöyle bağlıyor: "Önce, bombayı patlamadan önce fırlatamadığım için kendimi suçluyordum. Ancak, yaşadığım deneyim bana kahramanlığın nefsini korumak olduğunu öğretti. Bunun ödülü hayatımın geri kalanıydı."

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı