![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2999
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Askerlerinizi cesaretlendirin
Uğur ERGAN YORGO KIRBAKİ / ATİNA ![]() GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, önceki akşam Grand Bretagne Oteli’nde Türk gazetecilerle yaptığı sohbette çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. İşte Büyükanıt’ın sözleri: AB’YE MESAJLAR Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan Yezidileri bile azınlık yapmaya çalışıyorlar. Güvenlik bağlamında söylüyorum. AB’nin söylemlerinde daha dikkatli olması lazım. Maalesef asker bu söylemlerden birisidir. Bu coğrafyada güvenlik çok iyi değerlendirilmeli. Bu coğrafyada Türkiye’den başka bir ülke yaşasaydı inanın (ELİYLE DUDAKLARINI GÖSTEREREK) uçuklardı. SORUN PSİKOLOJİK Türk ve Yunan kamuoylarının düşünceleri farklı. Bana göre asıl sorun psikolojik. Türk toplumu barışçıldır ve affedicidir. Türk kamuoyu Yunanistan ile ilişkilerde olumlu yaklaşım içinde. Devlet adamları arasındaki değil, halklar arasındaki dostluk önemlidir. Gençler kin ve nefret ile beslenirse dostluk olamaz. Esas olan halkların sevgisi ve muhabbetidir. HAKSIZLIK YAPIYORLAR Yunan kamuoyunun askerlerini cesaretlendirmesi gerekir. Yunan basınında eleştiriler oluyor. Bana göre Yunanlı komutanlar bunu haketmiyorlar. Askerler daha cesur adımlar atmaları için cesaretlendirilmelidir. Askeri alanda yeni kanallar açacağız. Ne kadar çok açık damar varsa, kan o kadar kolay akar. Askerler sadece savaş yapar derler. Askerler barışı da iyi yapar. Hinofotis’i çok olumlu buldum. Realistçe yaklaşımları var. Açık sözlü ve sorunların çözümü için arzulu gördüm. Askerlerin ilerleyebilmesi için diplomatik ve siyasi destek gerekir. İKİ BASININ FARKI Yunanistan gezimle ilgili Türk basınında en ufak olumsuz bir yansıma yok. Kara Kuvvetleri Komutanı olarak yaptığım ziyaretle ilgili Yunan basınında olumsuz şeyler yazılmıştı. Türk basınında negatif bir yansıma görmedim. ORTAK GÜÇ Yunan basınına göre, 1.5 saat süren Büyükanıt-Hinofotis görüşmesinde, doğal afetlere karşı NATO içinde bir Türk-Yunan gücü oluşturulması benimsendi. Büyükanıt Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu güvenlik sorunları ve AB perspektifi hakkında da bilgi verdi. Ben 2-1 öndeyim Ben hem Kara Kuvvetleri Komutanı hem Genelkurmay Başkanı olarak Atina’ya iki kez geldim. Hinofotis, Genelkurmay Başkanı olarak ise Ankara’ya bir kez geldi. Yani 2-1 öndeyim. Her şeyi konuştuk. Konuşmaya da devam edeceğiz. Aramızda sorunlar var. Bunu kimse inkar edemez. Askerler birbirleri ile konuşmalı. Konuşarak sorunların yüzde 1’ini bile çözsek faydalı değil mi? Tarihi gezi GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın ziyaretini "tarihi" olarak değerlendiren Yunan basınına göre, önemli neticeler alınmadıysa bile ziyaret "çok olumlu bir ortamda" gerçekleşti. İkili görüşmelerde gerginliğin giderilmesi yolları üzerinde durulduğunu belirten Yunan gazeteleri tarafların karşılıklı güvenin inşasında iyi niyetli olduklarını vurguladı. Bazı Yunan gazeteleri ziyaret için şu başlıkları kullandılar: Katimerini: "Karşı Yakadan Meçhul asker anıtına şeref" To Vima: "Türk paşadan Yunan Genelkurmay Başkanlığına Ziyaret" Ta Nea: Türk-Yunan ittifakı Takis ile Maria gezdirdi İki ülkenin genelkurmay başkanları Yunanistan’ın bağımsızlığına kavuştuktan sonra ilk başkenti olan, şimdi Kültür Merkezi olarak kullanılan hamamı ve kalesiyle Osmanlı’nın izini taşıyan Nafplio’yu sivil giyimli olarak ziyaret etti. Büyükanıt, Kostas Kuçadas isimli esnafın, "Hoş geldiniz. Politikacılar aramızı bozamaz. İki halk dost ve kardeştir" sözlerine "Çok teşekkür ederim. Sizleri görmekten, tanımaktan çok memnun oldum" diye yanıt verdi ve yanağını okşadı. Oramiral Hinofotis, Hürriyet’in "İlişkiler nasıl" sorusuna "Mükemmel" yanıtını verdi. Dostluğu ilerleten Filiz Büyükanıt ile Maria Hinofoti ise başbaşa poz verdi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kasım Kaplan | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 53 | 09-09-2009 05:47 PM |
Zorlu Kasım | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 11:52 AM |
10 Kasım Şiirleri | Sєzєя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-01-2007 02:11 PM |