www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-07-2006, 06:15 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye
 
Üyelik Tarihi: Jan 2006
Mesajlar: 1,791
Teşekkür Etme: 0
Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute
Cinsiyet :
Talking Etli ekmeğin kriterleri belirlendi 7 Aralık 2006

Konya'nın meşhur etli ekmeğinin patentini alan Konya Lokantacılar Odası, pidenin içinde kullanılan malzemelerin yer aldığı listeyi de lokantalara astırdı.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, uzunca bir sürecin sonunda, Konya'ya özgü etli ekmeği tescil ettirerek aldıkları patent doğrultusunda, pide yapımında kullanılan malzemelerin listesini hazırladıklarını kaydetti.

Etli ekmeğin içinde kullanılan malzemelerin, unundan tuzuna, pişirildiği ocaktan etli ekmeğin uzunluğuna kadar hemen her şeyin Konya'ya özel olduğunu anlatan Karamercan, “Etli ekmek diye başka kentlerde yapılan etli pidelerden yediğinizde, Konya'da aldığınız lezzeti almanız mümkün değildir. İşte bunun sırrı, kullandığımız malzeme ve özel tekniklerin farklılığıdır” dedi.

UZUNLUĞU 90, GENİŞLİĞİ 20 SANTİMETRE OLACAK

Kalite etli ekmek üretiminde malzeme yönünden, önemli bir tarım merkezi olan Konya'daki şartların bir başka yerde sağlanmasının oldukça güç olduğunu, Konya'da etli ekmeği üretenlerin bazı kurallara uyması gerektiğinin altını çizen Karamercan, şunları kaydetti:

“Konya etli ekmeğinin patent bilgilerinde yer alan özellikleri, 180 gram hamur, 100 gram et ve 100 gram kıyılmış sebzeden oluşmasıdır. Et, düve etinin kaburga ve boşluk kısımlarından alınmalıdır. Bu et, etli ekmeğimize özel bir lezzet kazandırıyor. Lokantalarımıza bu etleri özel olarak getirtiyoruz. Sebzenin içinde ise yeşil biber, soğan ve maydanozun yer alması gerekir. Bu sebze karışımı et ile yoğrulur ve azami 90 santimetre uzunluğunda, 20 santimetre genişliğinde Konya etli ekmeği elde edilir. Tüm bu özelliklerin ustalıkla bir araya getirilmesi sonucunda tescilli Konya etli ekmeğinin eşsiz lezzetine ulaşılabilir.”

Karamercan, patentini aldıkları etli ekmeğin temel özelliklerinin yer aldığı listeyi kendi iş yeri başta olmak üzere, tanıtım amaçlı olarak Konya'daki bazı lokantalarda müşterilerin göreceği yere asılmasını sağladıklarını belirtti.

Halen devam eden Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü etkinliklerini, kurallara uygun olarak yapılmış tescilli Konya etli ekmeğinin tanıtımı için bir fırsat olarak gördüklerini belirten Karamercan, patentten doğan hakların yasal olarak kullanımı konusunda da önemli adımlar atmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.
__________________
CaKaLBot Banlanmış ve üyeliği iptal edilmiş üyelerin mesajlarını tek nickte toplayan bir bottur.
CaKaLBoT çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırıncı, ekmeğin gramajını kendisi belirleyecek/ 1 temmuz Nǿ ŦΞДЯ™ Eskiler (Arşiv) 0 07-01-2007 11:20 AM
Basketbol'da program belirlendi / 27 Aralık Rexum Eskiler (Arşiv) 0 12-27-2006 02:24 PM
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü 10 Aralık 2006 CaKaLBoT Eskiler (Arşiv) 4 12-11-2006 02:15 PM
Patlamada ölenlerin kimlikleri belirlendi 27.08.2006 17:59 CaKaLBoT Eskiler (Arşiv) 0 08-27-2006 10:06 PM
Zeroberto Kriterleri cross_night Eskiler (Arşiv) 0 06-08-2006 11:27 AM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:32 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.