![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Şampiyonluğu kaçırınca Dünya Kupası için Gana Milli Takımı ile kampa girdiğimde bile Denizli’de atamadığım o golü düşündüm.” F.Bahçe’nin en önemli yıldızlarından biri. Türkiye’de olduğu kadar, dünyada da üst düzey futbolcular arasında, hatta formasını giydiği Gana Milli Takımı’nda da kaptan ve en değerli oyuncu. Sezona iyi başlayamayan, ilk lig maçında da kırmızı kart görüp ceza alan Stephen Appiah, yaşadıklarını Vatan’a anlattı. Hem kendisini, hem de F.Bahçe’yi yorumlayan Ganalı yıldız ilginç mesajlar verdi, çarpıcı anekdotlar anlattı. İşte Appiah’ın değerlendirmeleri: ‘YORGUN BAŞLADIM’ “Sezon başında oldukça yorgundum, Dünya Kupası’ndan sonra izin yapma fırsatım da yoktu. Ara hazırlığı dönemi ve benim rejenarasyon dönemim çakıştı. Ligin ilk haftasında üç maç oynamama cezası da gelince metabolizmam iyice alt üst oldu ve sahada iyi bir performans gösteremedim. Ama Newcastle maçıyla beraber iyi oynamaya başladım. Maç esnasında kendinizi nasıl oynadığınıza dair iyi bir değerlendirmede bulunamazsınız. Göremezsiniz. Modern futbolda ağzınla konuşmak fayda etmez, sahada göstermen lazım performansını. Süper Lig’de ilk maçı Kayseri Erciyes karşısında oynadık. Maç devam ederken süper oynuyordum. Emre Toraman’la aramda sorun oldu ve bana 3 maç ceza verdiler. ‘SAVAŞMADAN OLMAZ’ Büyük takımlardan puan almamız bizim için iyi birşey. Büyük bir avantaj. Ama en önemli olan şey bu puanları tutmamız lazım. Daha çok maç var. İlk yarı ve ikinci yarı performansımızın aynı olması lazım. En önemlisi performans. Daha çok maç var ve maç başına düşünmemiz lazım. Ben de aslında saha içinde oyun kurucu gibiyim. Ben Alex gibi oynamıyorum. Hep topun peşindeyim. Ve aynı zamanda marke etmek için adam veriyorlar. Yani hep topla iç içeyim. Modern futbol orta sahada kazanılır. Orta sahanız zayıfsa kaybedersiniz. Aurelio, Deniz, ben ve Tuncay savaşçıyız. Eğer bu orta saha devam ederse istediğimiz sonuçları almaya da devam ederiz. Benim arkadaşlarım hep şunu söylerdi: ’Asla asla deme!’ ‘DUYGUSALIM’ Şampiyonluğu kaçırdıktan sonra Dünya Kupası için milli takımla kampa girdiğimde bile Denizli’ye karşı son dakikada kaçırdığım golü düşündüm. Benim için çok çok acı veren bir dönemdi. Kupa’da da son dakikada elenmemiz ve son anda şampiyonluğu vermemiz kendi içimde küçük çapta bir travma yaşamama sebep oldu. Ben agresif ve duygusal bir futbolcuyum. Pozisyona girdiğimde de ve o şutu çektiğimde sert vururum. Ve o vuruşa tüm enerjimi aktarırım. Kaleyi tutmazsa gol olmaz. Ama ben kaleyi tutturursam da o şut gol olur.” Appiah, kaçan şampiyonluğun ardından yaşadıklarını anlattı: ‘Transferi için oynuyor diyenleri döveceğim!” “Portsmouth beni istiyordu. Ama çok geç kaldılar. Bu olay kapandı. Ben transfer için iyi oynuyorum diye birşey yok. Bunu yazan gazetecileri yakayıp onları gerçekten dövmek istiyorum. Şu anda F.Bahçe’nin sözleşmeli futbolcusuyum. Ve ’Şurada, şu tarihte ayrılacağım’ diyemem. Ben F.Bahçe’yle kontratıma saygı gösteriyorum. Özgür oynamayı severim. O kalitem de var. Forvet arkasında oynamayı seviyorum. Özgür olsaydım çok mutlu olurdum. Atağa kalkmayı seviyorum. Ve orada oynasam yine defansif özelliklerime de devam ederdim.” Kaynak: Vatan |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
PeugeoT 206"""""Manyak bişi""""" | RaPoRLu | Eskiler (Arşiv) | 6 | 07-09-2007 08:21 PM |
"Cezamızın azalacağını düşünüyorum" / 26 Aralık | Rexum | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-26-2006 11:42 PM |
"Golü takım yiyor" | aLeMDaR | Eskiler (Arşiv) | 3 | 12-23-2006 11:26 PM |
"Fenerbaçe'nin takım olarak iyi olduğunu düşünüyorum" | aLeMDaR | Eskiler (Arşiv) | 1 | 12-14-2006 12:17 PM |