![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 46 Thanked 10 Times in 10 Posts
Üye No: 44467
İtibar Gücü: 1821
Rep Puanı : 2556
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 1.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Genellikle kitap okuyarak vaktimi geçiriyorum. B) Arkadaşlarımızın sorununa sahip çıkarak desteklemeliyiz. C) Bu yıl,tatilimi İstanbul’da geçirmek istiyorum. D) Orada, eski arkadaşlarımla görüşeceğim. E) Onunla geçen yıl burada karşılaşmıştık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 2.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) İş konusunda ben onu, onu o da beni etkilemek istemez. B) Onun bu durumda nasıl davranacağınısen benden iyi bilirsin. C) Görüşlerinizi sözle değil, yazıyla belirmelisiniz. D) Yazılarında ayrıntılara girmeyip konunun özünü vurgular. E) Söylediği sözün doğruluğuna inanırsa onu asla geri almaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() 3.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Eldeki sonuçlar, bügüne geğin yanlış bir yol izlediğini açıkça ortaya koyuyor. B) Olayla ilgili herkes başka başka şeyler söylüyor C) Çoğu kişi, sorunun bir başka çözümünün olmadığı kanısında. D) Bu tutumuyla ailesine zarar mı veriyor yarar mı anlayamadık. E) Dostlrın birbirlerini eleştirmekten kaçınmaları gerektiğine inanıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() 4.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Böyle bir yarışmaya ilk kez katılıyorum B) Yarışmaya katılmadan önce özel bir hazırlrk yapmadım. C) Özel zevklerim arasında kitap okumayı severim. D) Bu tür yarışmalarda sorulan souları kolay buluyorum. E) Öteki arkadaşlara başarılar dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() 5.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Okula yeni başlayan çocukların okulu sevmesinde öğretmenin rolü büyüktür. B) Çocuklara, okula başlamadan önce aileler, okulda da öğretmenler okulun yaralarını anlatmalı. C) İlk okula başlayan çocuklara, yeni arkadaşlar edinecekleri söylenmelidir. D) Okula giden çocuk sonra anne-babasıyla olduğu gibi öğretmenleriyle de iletişim kurmayı öğrenir. E) Anne ve babalar çocuklarıyla sürekli ilgilenmeli, öğretmenine durumunu sormalıdır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() 6.Aşağıdaki dizelerin hangisinde özne-yüklem uyşmazlığı vardır?
A) Gözümün değdiği yere gül düşer. B) Dinle de gönlümü alıver gitsin. C) Yer yüzünde bir sen bir de ben varım. D) İstersen dünyayı çağır imdada. E) Arkandan gelecek hep ayak sesi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() 7.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde aynı anlama gelen sözler gereksiz yere bir arada kullanılmıştır?
A) Kahvaltıdan önce tüm öğrenciler, ellerinde süpürgeler, derslikleri ve spor salonunu temizliyorlar. B) Bu gençler, ölmek üzere olan, can çekişen bir sanat dalını canlandırmak için yetiştiriliyorlar. C) Onlar, işyerlerini temiz ve düzenli tutmayı, vazgeçilmesi olanaksız bir görev bilmişler. D) Öğrenciler öğretmenlerine ve arkadaşlarına her zaman saygılı davranıyorlar. E) bu eğitim merkezinde, gençler oyma mobilya ve dekorasyon işleri öğretiliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() 8.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Üyelerimize derneğimizin çalışmaları konusunda bilgi vermek istiyoruz. B) Bu yılki etkinliklerimiz arasında çeşitli geziler de yer alacaktır. C) İşte bu yüzden dolayı sizleri buraya toplamış bulunuyoruz. D) Çevre ile ilgili çalışmalarımızda başarıya ulaştığımız söylenebilir. E) Bu komuları yeni üyelerimizle ayrıca görüşmeyi düşünüyoruz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() 9.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Türkiye’nin birkaç bölgesi hariç henüz kar görmedi. B) Hava sıcaklığının bir kaç derece daha düşmesi bekleniyor. C) Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için belirli saatlerde dışarıya çıkmak gerekir. D) Şiddetli rüzgârın deniz trafiğini aksattığı söyleniyor. E) Kar yağışı sürerse okulların tatil edilmesi düşünülebilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() 10.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Çocukların eğitiminde hem ailenin hem de okulun önemli rolü vardır. B) Okuma sevgisi konusunda çocukların en çok anne ve babalarını örnek aldıkları unutulmamalıdır. C) Çocuklara, yeteneklerini geliştirmek için gerekli olanaklar sağlanmalıdır. D) Çocuklar bundan en az zarar ya da hiç zarar görmeden kurtarılmalıdır. E) Oyuncak seçerken çocuğun yaşına uygun olanlar tercih edilmelidir. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|