![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2008
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Meclis’te güldüren sigara fıkrası
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu’nun sigarayla ilgili gördüğü rüyayı anlatması, Meclis Genel Kurulu’nda gülüşmelere neden oldu.AA Güncelleme: 19:19 TSİ 03 Ocak 2008 Perşembe ANKARA - Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifinin görüşülmesi sırasında söz alan Durdu, Genel Kurulda söz alan hatiplerin tamamının sigara aleyhinde konuştuğunu söyledi.Milletvekillerinin, “sigara çok kötü” yönündeki değerlendirmelerine, şair Ahmet Arif’in “Tütün, kız saçı demiş zeybekler, her pınarda su içmez, naz eder üşür” sözleriyle karşılık verdi. ”(KÖTÜDÜR) DEMEYİN, ‘ZARARLIDIR’ DEYİN” Durdu, eskiden Şam’dan gelen sigara kağıtlarının arkasında “Al tabaka, sar sigara, bak nasıldır tütün. Kıymeti yok isterseniz al bütün. İnce sar nazik ola, olmaya dolma” gibi manilerin bulunduğunu belirterek, “Grup toplantısında Sayın Başbakanımızın da bulunduğu bir yerde, yine sizin gibi hatip arkadaşlar sigara aleyhine konuşurken, ben ‘Sayın başbakanım bu kadar da kötü bir şey değil. Biz sigara tasarısına taraftarız. Ama bunu kötü nitelemenin bir anlamı yok’ dedim. Hürriyetlerin uç noktasına müdahale ederek, yasak getirmenin anlamı yok” diye konuştu. Türkiye’deki nüfusun yüzde 33’ünün sigara tiryakisi olduğuna dikkati çeken AK Parti’li Durdu, şöyle devam etti: “Teklif bazı arkadaşların gayretleriyle bir noktaya geldi. Bu sigara teklifine hepimiz taraftarız. Bunu Adalet Komisyonunda da söyledim. Medya bunu bir türlü kabullenmedi. Medya her gün, ‘Sigara teklifine en büyük muhalif, Mahmut Durdu’ diyor. Böyle bir şey yok. Sigara yasa teklifini kabul edelim, yarının çocuklarını kurtaralım ama şu gerçeği de görelim; Türkiye’nin büyük çoğunluğu bunu içiyor. Sigaraya ‘kötüdür’ demeyin, ‘zararlıdır’ deyin.” ABD’DEN GETİRTTİĞİ İLAÇ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’a ABD’den sigarayı bıraktıracak bir ilaç getirttiğini, bu ilaçla Fırat’ın 9, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın da 5 günde sigarayı bıraktığını ifade eden Mahmut Durdu, “Ben 28 gün içtim bırakamadım. Prospektüsünü bir doktora okutturdum. ‘Mideyi kanatır, abuk subuk rüyalar görür’ dedi” diye konuştu. KÜRSÜDE CEBİNDEN SİGARA ÇIKARDI Genel Kurul kürsüsünde cebinde bulunan sigara paketini çıkartarak milletvekillerine gösteren ve gördüğü rüyayı anlatan Durdu’nun, “Bu sigarayı biliyorsunuz. Rüyamda Başbakan benim başucumda belirdi. İç piyasada bulunmayan bu sigaradan bana koca bir karton getirmiş, ikram ediyor” sözleri, Genel Kurulda gülüşmelere neden oldu. Durdu, gençlere sigaraya alışmaması ve çıkartılacak yasaya uymaları tavsiyesinde de bulundu. AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan da 30 yıllık bir sigara tiryakisi olarak teklifin çıkmasını istediğini söyledi. Teklifin kamuoyuna “Sigara içme yasağı” olarak yansıtıldığını savunan Tutan, “Biz sigara yasağı getirmiyoruz. Sigara içilen alanları daraltıyoruz. Sigara içenler teklifin kanunlaşmasıyla birlikte birçok zahmete katlanacak” dedi. Milletvekillerinin vatandaşlara örnek olmasını da isteyen Tutan, Meclis kulisleri ve lokantalarında sigara içilmemesini istedi. AK Parti’li milletvekillerinin verdiği bir önergeyle, kanuna aykırı davrananlara verilen idari para cezalarından tahsil edilen miktarların, çeşitli kurumlara dağıtılmasını öngören hüküm tekliften çıkartıldı.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|