![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözler...
Dağlanmış, âmâ’lığı, merhametsiz medya’nın kamaştırmasından olsa gerek. Dil... Lanetli ve suskun konuşmaya gelince dönmez yemek yediği an’daki gibi. Yüz... Maskeli, baloya gider gibi kapan peçeli olsa da ekşi ve çirkin olmasa gerek. Ölen... İnsanların kanlı ve yarı-sıcak cesetlerini taşırken kızılay sedyeleri bulaşsa da kan bilirim, yine de katil değilsin sen. Parası... hiç yok bir insanken o takım, bu takım deplasman, klasman oley-moley... ana-avrat düz gidilen stadyumlar da tuzağa düşmüş o ham ‘seyirci’ ve aptal olmasan gerek. Yani bilmelisin ki... Gözlerin her türlü kurtuluş çiçeği’nin güzelliğine bakmaya yasaklı olsa da nankör olmamalısın. Yani bilmelisin ki... Dilindeki o utanmaz suskunluk bin şairin top atışları altında Munzur dağlarının ufkunda gözlemlediği al şafakla, dağlara vuran kızıllığın süzülen o sessiz yakamozu olabilse... Yani bilmelisin ki... Yüzümüzdeki maske Roma arenaların da kavgaya durmuş kölelerin hem başlığı hemde, oley-moley öldürülen o özgürlük yoksunu o izlenirken aşğınan ben, sensin oysa... Ey bebe bedeninde uyuyan halkım… Ben senin âmâ’sı gözlerin, Ben senin cüretkâr dilin, Ben senin gül yüzün, Ben senin kanser’den sürgünde ölen, Ben senin yoksul ama cevher sermayen, Ey halkım... Ben sakalı uzamış, Dudağı kırmızı Dersim pekmezi tüten, Sürgün bir şairim.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|