![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2552
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Kıbrıs Adası, Lefkoşa’nın Rum Kesimi’nde karma eğitim veren İngiliz Koleji’nde okuyan Türk öğrencilere yönelik maskeli saldırıyla çalkalanıyor. "Bir Türk öğrenci Rum öğrencinin haçına tükürdü" iddiası üzerine meydana gelen saldırının ardından aşırı milliyetçi "Altın Şafak" örgütü çıktı. Saldırının elebaşı olduğu öne sürülen Konstantin Panayiotov (18) gözaltına alındı. KIBRIS Rum yönetiminde önceki gün İngiliz Koleji’ni basarak Kıbrıslı Türk öğrencilere saldıran grubun ’yeni EOKA’ olarak kabul edilen aşırı milliyetçi Altın Şafak (Hrisi Avgi) örgütüne mensup olduğu ortaya çıktı. Örgüt, saldırı öncesinde okuldaki Rum öğrencilere cep telefonu mesajıyla ’derslere girmeyin’ uyarısında bulundu ve ardından 30 kişilik maskeli grup Türk öğrencileri sopalarda dövdü. Rum terör örgütü Altın Şafak’ın (Hrisi Avgi) saldırısı önceki gün gerçekleşti. Lefkoşa’nın Rum kesiminde faaliyet gösteren adanın en prestijli okullarından İngiliz Koleji’ne gelen siyah elbiseli ve yüzleri maskeli 30 kişilik bir grup, okulda eğitim gören Türk öğrencilere saldırdı. 5 Türk öğrenciyi kız erkek ayırımı yapmadan sopalarla döven fanatik Rum gençler, polisin gelmesiyle okuldan kaçtı. Saldırganlardan 9’ünü yakalayan Rum polisi, grubun çevre okullarda eğitim gören Rum gençler olduğunu açıkladı. Saldırganlar ilk ifadelerinde, okulda eğitim gören 11 yaşındaki bir Türk çocuğun kendisiyle yaşıt bir Rum çocuğun boynundaki haça tükürdüğünü ve bu olayın intikamını aldıklarını söyledi. CEPTEN ’TERK EDİN’ MESAJI Maskeli Rum gençler ayrıca, baskın öncesinde okulda eğitim gören Rum öğrencilere, cep telefonu mesajı ile ’derslere girmeyin’ uyarısında bulunduklarını belirtti. Rum polisi, yaşları 18’in altında olması nedeniyle saldırganlardan 6’sını serbest bıraktı. Daha sonra Konstantin Panayiotov isimli 18 yaşındaki ele başının gözaltı süresinin beş güne kadar uzatıldığı açıklanırken diğerleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Rum Adalet Bakanı Sofoklis Sofokleus saldırının "münferit bir olay" olduğunu, yetkililerin "ırkçı bir eyleme" izin vermeyeceğini söyledi. Rum Simerini gazetesi, kar maskeli saldırgan grubuna liderlik eden 3 gencin Türk düşmanlığı ile isim yapan ve yeni EOKA diye adlandırılan Altın Şafak adlı aşırı milliyetçi bir örgüte mensup olduklarını yazdı. Fileleftheros gazetesi de saldırının örgütlü gerçekleştirildiğini ve aşırı milliyetçilerin okul basıp daha önceden hedef olarak belirledikleri Türk öğrencilere saldırdığını yazdı. Kıbrıslı Türk, Rum ve İngilizlerin karışık eğitim aldığı İngiliz Koleji’nin müdürü Stuart Haggett ise, okulda 70’e yakın Türk öğrencinin eğitim aldığını belirterek, baskına neden olarak gösterilen 11 yaşındaki çocuklar arasındaki kavganın Rum medyası tarafından abartılarak kamuoyuna yansıtıldığını ve 10 gün önce meydana gelen bu küçük olayın ardından öğrencilerin birbirlerinden özür dileyerek barıştığını söyledi. AB SORUŞTURUYOR Türk öğrencilere saldırı, Rum kesimindeki AB temsilciliği de harekete geçirdi. AB, yetkilileri, Rum emniyeti ve eğtimi bakanlıklarına başvurarak, olayın ırkçı bir saldırı olup olmadığını sordu. Yeni EOKA 1980 yılında Yunanistan’ın başkenti Atina’da kurulan Altın Şafak (Hrisi Avga) Kıbrıs Rum yönetiminde ’Yeni EOKA’ olarak isim yaptı. Türk düşmanlığıyla adını duyuran örgüt, EOKA gibi, Türklerin Kıbrıs’tan tamamen atılmasını savunuyor. Örgüt 2003 yılında Rum kesiminde de örgütlendi ve gençler arasında yayılmaya başladı. Türk-Rum dostluğuna karşı çıkan örgüt, geçtiğimiz aylarda da Rum kesimine geçen bir çok Türk’ün dövülmesi olayını üstlenmişti
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 6 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 15784
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() niye biz hep altan alıyoruz kana kan cana can
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çanakkale’de altın madeni bulundu:08 Kasım 2006 | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 2 | 11-09-2006 01:44 PM |
Altın borsasında büyük yolsuzluk08 Kasım | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-08-2006 03:42 PM |
ABD Ramadi'ye yine saldırdı/ 28 Ekim, 2006 | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-28-2006 04:46 PM |
19.08.2006 İsrail Hizbullah'a saldırdı 11:45 | walsman07 | Eskiler (Arşiv) | 1 | 08-19-2006 01:35 PM |