![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Avrupa ve ABD’de kopyalanmış hayvanların et ve sütüne satış onay geliyor.
Avrupa Birliği Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) genetik olarak kopyalanmış hayvanların et ve sütünün gıda olarak tüketilmesinde herhangi bir sakınca olmadığına karar verdi. Avrupa Komisyonu tarafından görevlendirilen EFSA'dan yapılan açıklamada yayımlanan raporun taslak niteliğinde olduğu ancak konunun yasalaşması yönünde önemli bir adımın atıldığına dikkat çekildi. Uzmanlar sığır ve domuzların üzerinde yapılan incelemeler sonucunda normal şartlarda doğan ve büyüyen hayvanlarla kopyalanan hayvanların et ve süt özellikleri arasında önemli bir fark bulunmadığının belirlendiği duyurdu. Açıklamalarda taslağın yasalaşması halinde kopyalanmış bir hayvana ait gıda ürünlerinin marketlerde satışının en erken 2-3 yıl içinde olabileceğini belirtiliyor. Benzer bir tartışma ABD'de de devam ediyor. ABD Gıda ve İlaç Güvenliği Kurumu (FDA) kısa bir süre önce aynı EFSA gibi kopyalanmış hayvan ürünlerinin gıda olarak tüketilmesinin insan sağlığı bakımından bir zararı olmadığı sonucuna vardı. Ancak ABD'de de kararın yasalaşmasının zaman alacağı ifade ediliyor. Özellikle tüketici örgütleri tarafından "Frankenştayn eti" olarak adlandırılan konu uzun süredir hem AB hem de ABD'nin gündeminde bulunuyor. Tüketici örgütleri kopya hayvanların et ve sütünün insan sağlığı bakımından uzun süreli etkileri hakkında net bir bilimsel araştırmanın bulunmadığını gerekçe göstererek konunun yasalaşmasına karşı çıkıyor. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|