![]() |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Konum: İstanbul
Mesajlar: 28
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 45094
İtibar Gücü: 1978
Rep Puanı : 70010
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Malzemeler :
-8 adet yumurta -1,5 bardak pudraşeker -½ bardak ceviz içi -3 yemek kaşığı un İçine sürmek için: ½ bardak marmelat Süslemek için: -1 ölçü çikolatalı yağlı krema -1 kahve fincanı tuzsuz yeşil fıstık Mantarı için: -50 gr çekilmiş ceviz -1 yemek kaşığı pudraşeker. -½ yumurta akı Bir fiske kırmızı şekerci boyası Hazırlanışı : 1. Yumurtaları pudraşekerle birlikte önce hafif ateşte 5-10 dk çırpın. Sonra ateşten indirip 15-20 dakika daha çırpmaya devam edin. Un, çekilmiş ceviz, limon kabuğu ve vanilya koyup tahta kaşıkla biraz karıştırın. 2. İçine kağıt yayılmış dikdörtgen bir tepsiye hamuru 1 ½ parmak kalınlığında yayın. Sıcak fırında 20 dakika pembe renkte pişirin. 3. Rulo hamurunda açıkladığımız gibi tepsiden çıkartın. İçine marmelat sürüp rulo şeklinde sarın. İki ucunu verevine kesip bu parçaları budak şeklinde pastanın üzerine ve yanına yerleştirin. 4. Çikolata kremayı, ucuna tırtıklı bir huni takılmış krema torbasına doldurun. Rulonun üzerine ağaç kabuğu şekli vererek krema sıkın. Kesilen parçalara beyaz kremayla budak şekli verin. 5. Çekilmiş ceviz, pudraşeker, yumurta akını yoğurun. Bu hamurdan ufak mantarlar yapın. Üzerine kırmızı boya ile benekler koyun. Bu mantarları pastanın uygun yerlerine yerleştirin ve yeşil fıstıkla süsleyin. :biggrin1: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|