![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir arkadaşım vardı hatırlarmısın
Menfaatçiydi sevmezdin Menfaat bilmezdim Ayrılığa yakındı Sıkı dostları ayıkladığım bir mevsimdi Hınçlandı bana Dost oldunuz sonra Tanıklık yaptı sana arkadaşının nikahında Koltuklarımda şarap içtiniz Oğluma masallar anlattınız Hançer yaralarım iyileşmedi hala karagözlüm Beyaz bir hayattı seçtiğim Benim hayatım O neyi kutsadı Hangi vasıfla giydi yargıç cüppesini Az örtmedim uykularında üstünü Annesizken ve savunmasızken Vijdanını tanımamışım Yoluma durmasın İntikamım olur ikili hayatı Geçmiş namertmiş meğer Oğlumun özgüvenini düşünmedinizmi hiç Hesaplamadınızmı ruhunda açılan yaraları Yargısız infaza giderken Ve ben ağır hastayken Oğlumun babası olmak gibi bir ayrıcalığın var İlk aşkım olmak gibi bir naifliğin var Ben seni bu halinle hatırlamayı tercih ederim Ben hatalarınla senin yaşamanı tercih ederim Ellerini vijdanından çekme sakın Ellerin ellerimi tutmadıki hiç karagözlüm Haberin yokken ayrıldık bilmiyorsun Yağmurlu bir akşamdı Mahsundun, üzgündün, ergendi oğlum Gözlerine baktım , vazgeçtim senden Söz dedim oğluma içimden, sensiz asla Kedime gizlice ,beni affet dedim Gözüm görmedi, evime bakmadım Yağmurlu bir akşamdı Tusso ilk kez ağlıyordu Islaktı emeğin sokakları Ipıslak Kaderim gibi, sensizliğim gibi, ilk adımım gibi ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,, Düşümde gördüm seni Kapının kilidini Yanımda yoktun Soğuktu ve karanlıktı Şölen vardı emekte Balonlar, uçan balonlar Patlayıp iniyordu yeryüzüne Düğünündü gördüğüm karagözlüm Atmışlardı masamı bahçeye Bir ölününki gibi Hani paylaştığımız Üzerine soda şişelerini koyduğun Eşyalar biçaredir hani insansız Ayrılık ölümden beterdir ya Ağladım Çok ağladım ardından Sensizlik sığmadı hesabıma kitabıma Önce Allah, sonra sen, yine sen Dünyayı yakarım bir kibritin ucunda Sensizlik ağır geldi kanıma ..........................4 Aydınlık bir yol buldum sonunda Her şeyi terkidiyar ettim kendimi alıp yanıma Önce yaşadım Bir kilim serdim toprağa Üzerine bir taht koydum en kralından oğluma İnciler dizdim sonra Ev yaptım Birde ekmek alacak fırın karagözlüm Yeni hayatımın dehşetini Yeni atlatıyorum ben Alnıma silahta dayadılar Projelerimide çaldılar Ürettikçe çoğaldım Çoğaldıkça kurtlar sofrasında çakaldım Tekme yedikçe savruldu yüreğim Şaşkınlığım geçmedi hala Çalıştım, kırık elektirik ocağımın sıcağında İnsanlar boza içerken soğuk kış akşamlarında Kasap şeref bile kovdu cennetin kapılarından beni Cennetin hükümdarı oydu Ben ise kimsesiz bir kadın Dört koltuk, bir tas yoğurtla Gireken evimden içeri İlk sandalyem boya tenekesi Küllüğüm konserve kutusuydu Ve üzerimde Ağır izleri vardı çocukluğumun Ve aşksız Ve muhtaç Ve sensiz evliliğimin Yaraları iltihap iltihap Akıyordu bağrımdan Ve hiçbir ilaç icat edilmemişti henüz Ve ağırdı hayat Ve parasızdım Ve namus belasıydı yaşamak Ve türkü okudum *******ine Dağ başındaki yalnız evimin Ve yaşlı annem babamdan başka dayanağım Oğlumdan başka umudum yoktu Hayat bu kadar üzerime gelmişken Ve buna sende dahilken karagözlüm Aşık olmak gibi bir lüksüm yoktu Darbe darbeyi doğururdu biliyorum Koyun pazarında satılmış et gibi Yaşamak yaşamak değildi Aşksız yaşamaksa intiharların en intiharıydı Ben intiharı seçtim Ruhumu çekip aldım bedenimden Ve biyoniktim savaşırken yaşamaya İlk tekgözlü çimadamı koydum oğlumun odasına Çocukluktan kalma birkaç kırık eşya Ayakkabı dolabı buldum annemin bodrumundan elli yıllık Sarı laciverte boyadım Oğluma dik güvenli bir anneydi yaşattığım Tek bildiğim sevgiyle inanarak baktığımdı gözlerine Dönüşü muhteşemdi bir yaz akşamı Tahtına oturdu incilerin içinde Oğluma ilk kez Oğluma son kez Ömrümce bağırdım Geceye bağırdım Oğluma bağırdım Oku başka yolun yok Sana fedayım Tersiyse seçimin Bunu bize yapma dedim Önce Maden Sonra Elektirik müh. olmağa kalktı Ben yolları hasrete bağlasamda Takdir belgelerini odasına dizip Bir bardak çay yudumluyorum kumandan edasıyla Paldır küldür halini görmüyorum ben Hem sensiz Hem onsuz Hem aşksız yaşıyorum Kaderin tecellisine sözüm yok artık Hayat geri dönüş yaptı bana Bir bir iade etti Tanrım benden aldıklarınızı Her şeyimin sahibiyim artık Birgün otururken boya tenekemin üstünde Pencereye baktım Hayat yağmurdu Hayat sağanaktı Gökkuşağı geçti gözlerimden Işıktı aşktı Ben bu yoldan dönmem birdaha Ben kendiliğimden ölmem birdaha HOŞÇA KAL karagözlüm……
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|