![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() arkadaşlar ben üniversite prof. çıktım.... sizde kendi seviyenizi olcun
Zeka+dikkat (!) Testi Aşağıdaki soruları tam 1 dk. içinde yanıtlamaya çalışın. Bir kağıt kalem alın ve yanıtlarınızı not edin, ve her soruya bir defa bakmaya çalışın oldukça ilginç bir zeka testi... ) *1. Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır? *2. Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer? *3. Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum? *4. 30'u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti? *5. Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu var? *6. Sadece bir tek kibritiniz var. İçinde bir gaz lambası, bir gaz sobası ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz. Önce hangisini yakarsınız? *7. Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur? *8. 3 elma vardı ikisini aldım. Kaç elmam var? *9. Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı? 10. Hakkari' den hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Şanlıurfa' da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Diyarbakır' da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Edirne' ye vardığınızda şoförün adı neydi? * * Şimdi Yanıtlar: 1.* Hepsinde, tüm aylarda 28 gün vardır.* 2.* Bir saat. 3.* Guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için 1 saat.* 4.* 70 eder, yarıma bölmek 2 ile çarpmak demektir.* 5.* 9 canlı koyun.* 6.* Kibriti.* 7.* Ayı beyaz olur. Evin her cephesi güneye baktığına göre bina kuzeykutbundadır.* 8.* 2 elma.* 9.* Sıfır, gemisine hayvan alan Nuh idi.* 10. Şoför sizdiniz. * *Değerlendirme: 10 doğru : Einstein seviyesi 9 doğru : Toplumla uyuşamayan psikolojik bozuk vaka 8 doğru : Mühendis 7 doğru : Üniversite öğrencisi 6 doğru : Lise öğrencisi 5 doğru : İlkokul öğrencisi 4 doğru : İlkokul öğretmeni 3 doğru : Lise öğretmeni 2 doğru : Üniversite Profesörü 1 doğru : Vekil 0 doğru : Vatandaş monapoli is offline Alıntı ile Cevapla |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 61 Thanked 46 Times in 23 Posts
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() ![]() inanmayın.... Ben einstain seviyesi çıktım ![]() ![]() Yoksa daha önceden mi aklımda kaldı acep :wink: 1-2 sene önce çömüş olabilir miyim...:wink: |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|