www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-12-2008, 11:12 PM   #1
ÇaKıR-
Bağımlı Üye
 
Üyelik Tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3,823
Teşekkür Etme: 0
Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2083
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi : ÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Dış Kulak Yolu Enfeksiyonu

Dış kulak yolu enfeksiyonunun belirtileri nelerdir?

Dış kulak yolu enfeksiyonunun en önemli belirtileri kulak ağrısı, akıntı ve işitme azlığıdır; ancak aynı belirtiler orta kulak enfeksiyonlarında da görülebilir. Eğer havuz ve deniz banyosu sonrası bu bulgular ortaya çıkar ise ilk akla gelen dış kulak yolu enfeksiyonu olmalıdır. Kulak yolu dokunmakla ağrılıdır. Kulak deliği ödem (şişlik) sonucu kapanır. Kulak kepçesinin önünde ve arkasında ağrılı lenf bezi büyümesi olabilir. Vücut ısısında hafif yükselme ve halsizlik görülebilir. Çiğneme, esneme ve konuşma gibi çene ekleminin hareketine sebep olan davranışlar ağrıya sebep olabilir.


Dış kulak yolu enfeksiyonunun sebebi nedir?

Genellikle banyo, havuz ve deniz sonrası mikroorganizmalar sebep olur. Bakteriyel veya virütik sebeplidir; ancak dış kulak yolunun uzun süre ıslak kalması mantar enfeksiyonuna sebep olabilir. O nedenle yapılacak muayene sonucu mikrobun cinsi tespit edilip ona göre tedavi verilmelidir. Viral enfeksiyonlarda daha çok şikayetleri giderici yardımcı tedavi verilirken bakteri enfeksiyonlarında antibiyotik, mantar enfeksiyonlarında ise antimikotik ( mantara karşı) ilaç verilmektedir.

Dış kulak yolu enfeksiyonu nasıl tedavi edilir?

Dış kulak enfeksiyonunda tedavinin en önemli kısmı kulak yolundaki mikrobik atık ve kulak salgısının vakum ile temizlenmesi ve lokal tedavi ( kulak damlası) dir. Ayrıca ağızdan antibiyotik ve ağrı kesici kullanılmaktadır. Kulak yolu çok şişmiş ve tamamen kapalı ise kulak yoluna fitil konularak özel hazırlanmış damlalar ile kulak yolu 1-2 pansuman edilir.
Ancak tedavide en önemli şey, kulak yolunun 1-2 gün ara ile vakumla temizlenmesidir.

Dış kulak yolu enfeksiyonundan nasıl korunulabilir?

Uzun süreli havuz ve deniz banyosu söz konusu ise veya dış kulak yolunda egzema hastalığı var ise kulak yolunun tıkaç ile tıkanması veya bone takılması çok önemlidir. Ayrıca dış kulak yolu hassas olan kişilerde deniz-havuz banyosu sonrası koruyucu amaçlı olarak kulak damlası kullanılması faydalı olur. Unutulmaması gereken en önemli nokta, kulak salgısının kulağımızın en iyi dostu olduğudur. Bu nedenle kulaklarımızın gereksiz ve abartılı bir şekilde temizlenmemesi gerekmektedir.
ÇaKıR- çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:30 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.