![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Malzemeler
Mutfak Zorluk 3 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1/2 Kg ota yağlı kıyma 300 Gr salamura asma yaprağı 2 Çorba kaşığı pirinç 2 Adet soğan 1 Demet maydanoz 1 Çorba kaşığı salça Tuz ve karabiber Hazırlanışı * Yaprakların tuzunu almak için limonlu kaynar suda bırakın ve saplarını çıkarın. * Harcı için rendelenmiş soğanlar,1 çorba kaşığı salça,ince doğranmış maydanoz,pirinç ve kıymayı karıştırın. * Tuz ve karabiber ekleyin. * Yaprakları büyüklüklerine göre teker teker veya ortadan ikiye bölerek alın. * Kenarına harçtan koyup sarın ve rulo haline getirin. * Tüm yaprakları bu şekilde bitirin. * Tencerenin dibine kullanmadığınız yaprakları yerleştirin ve dolmaları üst üste tencereye sıralayın. * Yeterince su ilave edin ve orta ateşte pişirin. * NOT: İsteyenler dolma pişerken üstüne 1 çorba kaşığı yağ koyup,yarım limon suyu gezdirebilirler. * Ayrıca harcı da isteğe göre değiştirmek mümkündür. * Kuru veya taze nane,dereotu gibi yeşillik ve baharatlar ilave edilebilir.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|