![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tonlu Domates Dolması
Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 4 Domates 100 Gr pirinç(1,5 çay bardağı) 100 Gr ton balığı konservesi 1 Çorba kaşığı maydanoz 2 Yaprak fesleğen 1 Limonun suyu 1 Kahve fincanı zeytinyağı Tuz ve karabiber Hazırlanışı * Pirinci temizleyip güzelce yıkayın ve üzerine çıkacak kadar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek haşlayın. * Pirinç haşlanınca suyunu süzüp bir kaba boşaltın,tuz ve karabiber serpin. * Domateslerin tepelerinden kapak çıkarın ve içlerini hafifçe oyun. * Çıkan içleri kıyıp,pirinçle karıştırın. * Zeytinyağını,kaşar peyniri rendesini,fesleğen ve maydanozu da katıp karıştırın. * Ton balığını süzüp püre haline getirin,içine limon suyu katın ve bu püreyi pirince koyup karıştırın. * Bu harcı domateslerin içine doldurun. * Bir fırın kabına 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla 2 çorba kaşığı su koyun. * Domatesleri kaba dizin ve orta ısılı fırında 40 dakika kadar pişirin.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|