![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Balık Sarması
Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 8 Parça beyaz etli balık filetosu 3 Dilim ekmek içi 1 Adet limon 5-6 Dal dereotu 50 gr krem peynir 1 Adet yumurta Tuz, karabiber Sos için : 2 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı süt 1 Çay bardağı beyaz şarap Tuz, karabiber Hazırlanışı * Balık filetolarını tezgaha yayın. * Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. * Dereotunu ayıklayıp, doğrayın. * Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın. * Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. * Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın. * Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. * Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin. * Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın. * Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün. * Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|