![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() bu soru avrupada özel bir sirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur ohaa denen bir sorudur baştan söyliyim .
bir adam yıllar boyu almanyada bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karak verdiği gün lan felekten bir gün çalim bari deyip bir bara gitmis.. barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıdı tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş. kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş adam kağıda bakmış bakmış.... hiç bir şey anlamamış yazı ne almanca ne bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burda diye sormus arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımı sona erdi diyip yanından gitmiş.. adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz bilirsiniz burda ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş .anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler. karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış. adam artık çıldırma noktasına gelmiş len demiş bunu en iyi anlayan doktor olur, nede olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş. doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasina girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok... bizim adam merak edip odaya girince bir bakmıski doktor tavanda sallanıyor kendini asmış adam en sonunda pes etmiş len bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında hayatını karartmasın diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. o akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kacıcakları sırada hırsızların şefi kağıdı görmüş şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler ŞİMDİ GELELiM SORUMUZA HALiYLE BU KAĞIT'TA NE YAZIYOR DİYCEM...İP UCU : CEVAP İÇİN YAZIYI İYİ OKUYUN DERİM... cevaplarınızı bekliyorum.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 61 Thanked 46 Times in 23 Posts
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Şimdi eğer ben Avrupa'da bir şirkete gittiğimde bana bu soruyu sorsalar ben :
"Bu kağıtta anlattığınız hikaye yazıyor" derim. Hikayedeki olaylar şaşırtmaca tabi ![]() kağıttaki soruda "kadın ne yazmış" veya "bu olaylara sebeb yazı nedir" diye sormuyor ki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12093
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ..... yapabilirmiyiz gibi biişeyler yazıyordur.. :U
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 45240
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu yukarıda yazılan yazı ne bir şirketin sınav eleme sorusudur ne yeni birşey nede bir IQ sorusudur.. Biz bu hikayeyi 20 sene evvel anlatırdık çocukların kafalarını karıştırmak içindir.. Hani şu çocukların birrbirlerine sordukları mantıksız saçma sapan binlerce sorular vardır ya dört fil bir arabaya nasıl biner gibi onun gibi birşeydir bu.. Ama hikaye biraz değiştirilmiş asıl hikaye daha sürükleyici ve insanda daha bir heyecan uyandıran daha fazla merak içinde bırakan bir cinstendi... Demek aradan geçen zaman içinde farklı farklı senoryoları da çıkmış.. Olayın aslı şöyleydi adam kağıttaki yazıyı okuyamayınca başka bir adamdan onu kendisi için okumasını ister.. adam kağıdı alıp okuduktan sonra aralarında kavga başlar, daha sonra çevreden gelen diğer insanlar kavgayı ayırırlar ve adam bu tepkiye bir türlü anlam veremez kendisi ayıran adamlar neden kavga çıkardıklarını sorunca adam elindeki kağıdı okuyamadığı için yardım istediğini söyler ve daha ne olduğunu bile anlamadan kendisine saldırdığını çevresindekilere anlatır.. Daha sonra kavgayı ayıran adamlar tamam o zaman ver kağıdı biz bakalım ne yazıyormuş deyince adam kağıdı onlara verir... Bu sefer kavgayı ayırmak için oraya gelen adamlar kağıdı ouduktan sonra adama girişmeye başlarlar.. Hemen çevredekiler polise haber verirler ve olay yerine polis gelir.. Adamı sorgulamak üzere karakola götürürler.. Karakolda komser adama tüm bu olayların nedenini sorar.. Adam ise neler olduğunu bir bir komsere anlatır.. Komser adamın anlatıklarını büyük bir sükunet içinde dinledikten sonra "tamam merak etme endişelenecek birşey yok her şeyi halledeceğiz" der ve bahsi geçen kağıdı ister.. Adam kağıdı komsere verir.. Komser kağıdı okuduktan sonra bütün sükunetini kaybederek ve hiddetli bir şekilde bağırarak "derhal bu adamı kelepçeleyin zindana atın ve bağlayın" diye bağırarak emir verir ve adamı hapse atarlar ve mahkemeye çıkacağı güne kadar bekler.. Neyse mahkeme günü gelip çatar ve adamı hakim karşısına çıkarırlar.. Hakim adamdan bütün olayları kendisine anlatmasını ister.. Adam uzun uzun başından geçen olayları sırayla anlatır.. Hakim bir kağıt parçası yüzünden adamın bunca şey yaşamasını pekte adil bulmaz.. Hakim adama üzülür ve teselli etmek için "Korma adalet herşeyi helleder" der ve o meşhur kağıdı ister.. Görevliler kağıdı hakime götürür. Hakim kağıda baktıktan sonra ayağa fırlayıp hiddetli bir şekilde "derhal bu adamı idam edin" diye bağırarak hüküm verir.. Görevliler adamı alıp götürürler.. Adam ertesi gün idam edilecektir.. İdamdan önceki akşam kendisine Kuran, dua okuması için bir hoca imam yollarlar.. imam adam idam edileceğinden dolayı üzgündür.. Bir müddet kuran okur dua okur derken adamı teselli etmeye çalışır.. Ona cenneti anlatır cennete gideceği yönünde teselliler verir.. öldükten sonra onu cennette daha güzel bir hayat beklediği gibi tesellilerde bulunarak adamı rahatlatmaya çalışır.. derken imam adama sorar ne oldu neden idam ediliyorsun diye.. Adam tutar bütün hikayeyi en başından imama anlatır.. imam adama daha da üzülür.. korkma cennete gideceksin der ve merak eder kağıdı sorar.. adam kağıdı imama verir.. imam kağıdı eline alır bir müddet baktıktan sonra "kafir seni Allah belanı versin gebertin bu adamı yarın cehenneme gideceksin" diye bağırmaya başlar ve görevliler hemen imamı oradan uzaklaştırırlar.. ertesi gün olur ve adamı idam sehbasına çıkarırlar.. adamı idam etmeden önce klasik bir sorudur ölmeden önce son isteği sorulur.. adam başından geçen hiç bir olaya bir anlam veremez ve birilerinin illaki kensini anlayacağını düşünür ve son isteği üzerine yaşanan herşeye bir anlam bulmak ister ve son bir çare başından geçen bütün olayları idam görevlilerine anlatır.. Buraya kadar hikaye oldukça uzamıştır adam herşeyi uzun uzadıya anlattıktan sonra oradaki görevliler de adamın içine düştüğü duruma üzülürler ve belki kendilerinin yardım edebileceği bir son umut olarak adama kağıdı sorarlar.. Adam kağıdı orada kendisini idam etmek için hazır bekleyenlere verir.. Belki onlar kağıtta ne olduğunu söyleyebilirlerdi.. derken görevlilerde kağıda baktıktan sonra "derhal bu adamı idam edelim derler" ve adamı idam ederler...
Hikaye kabataslak böyle idi. ve bu çok çok eski bir hikayedir.. işte soruyuda bundan sonra sorardık.. kağıtta ne yazıyor diye..herkes birsürü saçma sapan şey söylerdi ama sanırsam bunu küçük yeğenime sorduğumda doğru cevabı vermişti.. aslında hikayeyi orada eksik bırakıp soruyu soruyoruz.. o kısacık fakat hikayenin eklenmeyen kısmı bu sorunun cevabıydı.. hikayenin devamı yani kesilen kısacık kısmı "ve adam birden uyanır" şeklindedir.. yani cevap adam rüya görüyormuş rüya.. yaa.......... soruda yada cevapta bir tuhaflık yok ama tuhaf bulduğum kısmı bunu bir tür IQ sorusuymuş gibi lanse edilmesi.. yani benim küçücük yeğenim bir çok koca adamdan daha zeki öyle mi??? yada bir şirketin böyle saçma sapan bir soru sorarak eleme yapmasına inanmak bence insanın IQ tesbitini yaparken ele alınacak esas kriter olmalı... yada bunu IQ sorusu zanneden kişinin yada bir şirketin insanlara böyle soru sorarak eleme yaptığına inanan bir kişinin IQ sunu belirlemeye yönelik olabilir mi?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 45240
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() evet biz arkadaşlarla 20 sene önce internetten okumuştuk... sana tamamen katılıyorum.. tabi ki abartılacak birşey yok.. böyle bir IQ sorusu olamaz ..abartı bu... yani bunun IQ sorusu olduğunu söylemek...
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|