![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4228
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Başbakan Erdoğan, çekilmenin ne zaman olacağını tabii ki biliyordu
Org. Büyükanıt, çekilme için "Kusur var ise bizim." dedi. Türk ordusunun Kuzey Irak'a yönelik harekâtın önceki gün sona ermesiyle ortaya çıkan tartışmalara Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt nokta koydu. Konu ile ilgili olarak Milliyet'in sorularını cevaplayan Büyükanıt, harekâtın ABD Savunma Bakanı Gates'in gelişinden çok önce bitirilme kararının alındığını ifade etti. Yapılan eleştirilerin haksız olduğunu söyleyen Büyükanıt, "Ülkemizin içindeki tüm kesimler harekâta her türlü desteği verdiler, göğüs gerdiler. Geçen çarşamba günü birliklerimizin üçte biri içerdeydi. Ancak o tarihte 'çekiliyor' demek bir cinayet olurdu. Bir harekâtın en hassas dönemi çekilmedir, girmek değil. 'Çekiliyoruz' dediğinizde, bu oradaki teröristlere 'pusunu kur, tuzağı kur' demektir. Muazzam bir hata olur." dedi. Genelkurmay Başkanı, çekilme konusunda Başbakan Erdoğan'ın bilgilendirildiğini vurguladı: "Çekilmenin olacağını tabii ki biliyordu." Çekilme kararının askerî olarak verildiğine işaret eden Büyükanıt, "Eğer bir kusru varsa, o kusur bizim... Ama bu da çok insafsız bir eleştiri olur. Görevini yapmıştır Silahlı Kuvvetler orada. İnanılmaz şeyler yapmışlardır." dedi. Yaşar Büyükanıt, bölgede birlik bırakılmamasına yönelik eleştirilere ise "Bu çok yanlış. Orada askerlerin ne şartlarda görev yaptıklarını biz biliyoruz. Ünlü bir sözü hatırlatmak istiyorum: Ben sizden makul olmanızı değil, insaflı olmanızı bekliyorum." şeklinde cevap verdi. "Bizim için Mehmetçikler önemli." diyen Yaşar Büyükanıt, çekilme kararının tamamen askerî nedenli olduğuna dikkat çekti: "Yani Gates geliyor, gelmiyor biz onlara bakmayız. Tereyağından kıl çeker gibi gerçekten çok güzel bir çekilme yaptık." Çekilme zamanının eleştirilmesini anlayamadığını belirten Büyükanıt, kendisinin vurguladığı kısa sürenin izafi bir kavram olduğunu söyledi. Büyükanıt, Başbakan Erdoğan'ın çekilmeyle ilgili de bilgilendirildiğini kaydetti: "Ama bana göre, orada (Ulusa Sesleniş konuşmasında) söylediği şey (harekât devam etmektedir ifadesi) harekâtın emniyeti açısından doğruydu. 'Çekiliyor ya da çekilecek' denir mi, mümkün değil." Büyükanıt, hükümetin çekilmeyle ilgili bilgilendirilmediği şeklindeki dedikoduları da "Harekâta gölge düşüren bir yaklaşım." olarak niteledi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|