www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-05-2008, 12:05 PM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı
 
WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70
Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2547
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Kırmızı turp sağlık deposu

Samsun'un Bafra Ovası'nda 900 çiftçi tarafından 40 köyde 2 bin 500 dekar alanda kırmızı turp üretimi yapıldığı, 2008 kış sezonunda 30 bin ton üretim beklendiği bildirildi.
Kırmızı turpun şifa kaynağı olduğunu belirten üreticiler, geçmişten günümüze kadar halk arasında sıkça kullanılan "turp gibi sağlam" sözünün, bu sebzenin sert yapısının yanı sıra içeriğindeki vitamin değerlerinden kaynaklandığını söyledi.
Kırmızı turp üreticileri, "C vitamini, kalsiyum potasyum ve demir kaynağı turp, cildi güzelleştirip, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra çok sayıda hastalığa doğal şifa kaynağı olarak gösteriliyor. Mide ve bağırsağı çalıştıran, sindirimi kolaylaştıran, öksürüğe, romatizmaya ve damar sertliğine iyi geldiği yaygın olarak bilinen turp, bağırsakları adeta dezenfekte ediyor, kabızlığı gideriyor. Turpun antioksidan etkisi ise vücutta kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor" dedi.
Bafra ilçesine bağlı Koşu köyünde kırmızı turp üretimi yapan genç çiftçilerden Ufuk Turgut (23), 10 dekar arazide kırmızı turp üretimi yaptığını, 8 aydır da turp satışını pazaryerlerinde ve Bafra Belediyesi Sebze ve Meyve Hali'nde yaptığını, kırmızı turpun kilosunun ise 1 ila 5 YTL arasında satışa çıkarıldığını ve turp satışından da memnun olduğunu kaydetti.
1 dekar araziden 4 ton verim elde ettiklerini belirten Ufuk Turgut, "Kışlık sebze üretiminde bu sene 10 dekar araziye kırmızı turp ekimi yaptık. 5 kişilik yoğun çalışmamız neticesinde diğer ürünlere oranla kırmızı turp üretiminden çok memnunum. Kırmızı turpun alıcıları da var" diye konuştu.
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:53 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.