![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2078
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mor ve Ötesi'nin ilginç hikayesi
Mor ve Ötesi grubunu öğrencilik yıllarında sıra, kalem ve cetvelle yaptıkları müzik bugünlere taşıdı. 05 Mart 2008 / 17:41 ![]() Güneri Civaoğlu'nun 'Şeffaf Oda' adlı programına konuk olan Harun Tekin ve Kerem Kabadayı bugünlere nasıl geldiklerini anlattılar. Harun Tekin, müzikle ilgisinin başladığı öğrencilik yıllarında sıraya cetvelle vurarak müzik yaptığını anlattı. "Benim ilk işim cetvel çalmaktı. Yani sıraya cetvelle vurmak" diyen Harun Tekin, aynı lisede okudukları Kerem Kabadayı ve arkadaşlarının kurduğu müzik grubuna da bu şekilde katıldığını söyledi. Tekin, "Daha önce başka müzikal deneyimlerim vardı. Minicik bir piyano, tef, gitar gibi şeyler. Ama o Kerem’le Şahin’in önderliğini yaptığı gruba, böyle katıldım. Rap şarkılar yapıyorlardı, hiphop’ın atasını yapıyorlardı. Ben hem şarkı sözü yazarım hem de ucundan bu ritmik müziğe bir katkıda bulunurum diye girmiştim" diye konuştu. Alman Lisesi’nde okurken tanışan arkadaşların grup kurma hikayeleri de o yıllarda başlamış. Kerem Kabadayı o dönem yaptıkları müziği ve Harun Tekin’in gruba katılma hikayesini şöyle anlattı: "Bir grup defter, bir okul sırası ve ellerle vurularak yapılan gayet basit bir müzikten bahsediyoruz. Ama Harun ortaya çıkıp da ’Ben şarkı sözü yazmak istiyorum size’ dedi, ortaokulda verdiğimiz bir konserden etkilenerek. Sahneye de çıkmak istedi. Bu biraz tartışma yarattı tabi. Ben hep Harun’un arkasında durdum. Cetvel ve kalemlerle de vuruyordu. Sonra su yolunu bulunca Harun gitar, ben davul çalmaya başladık." VANLI ÇOCUKLARI HATIRLATTILAR Harun Tekin ve Kerem Kabadayı’nın anlattıkları Youtube’da izlenme rekorları kıran ve daha sonrasında ilk olarak Beyaz’ın şovuna çıkarak ünlü olan Vanlı çocukları hatırlattı. Sıraya vurarak hiphop tarzı müzik yapan ve şarkılarına söz de yazan Yusuf ve Batuhan isimli çocuklar, kimbilir belki de bir gün Mor ve Ötesi gibi bir grup kurarak karşımıza çıkarlar. EnSonHaber.com |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|