![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008
Teşekkür Etme: 1 Thanked 6 Times in 5 Posts
Üye No: 45581
İtibar Gücü: 1447
Rep Puanı : 310
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öğüt
(marifet; boynunu sündürüp zürafa olmaya çalışmakta değil, boynunu indirip “adam” olmaya alışmaktadır! .. Hasan/Tahir Kırkyiğit) düşündüm de... “ben” deyip de bencileyin benliğine eza varsa gerçeklere kör bir sanal, idrak önünde duvarsa farkında bile olmazsın albız sırtını sıvarsa “alma mazlumun âhını, çıkar aheste aheste…” şimdi lânet okunurken, alnına düşer şîkeste… ...ve diyorum ki... çok zaman geçmedi henüz... ne çapsız bir savaştı o kara paltoya bürünüp pisliklere bulaştı o alem biliyor ki artık iğrenç nefsine aş/tı o “alma mazlumun âhını, çıkar aheste aheste…” bedeni özgür görünür, bilmez ki ruhu kafeste... daha dün gibi gözümün önünde durmaktasınız gölgenize dokunanı bir bir vurdurmaktasınız “yüce şair”(!) edasıyla şair durdurmaktasınız “alma mazlumun âhını, çıkar aheste aheste…” âhı hissedeceksiniz aldığınız her nefeste... hamiş: bir zamanlar ta fîzan’ dan duyulurdu lâkırdınız iyi gün dostusunuz ya adeta bal akardınız altunsu’ yu yalanlarla, iftiralarla kırdınız “alma mazlumun âhını, çıkar aheste aheste…” çare iftirada değil; bağlayacağınız nefs/te
![]() |
#2 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beste
nağmelere gebeyim; hüzün derinde bugün güftenin gölgesinde ney yakarır, saz inler gönül Leylâ’ ya hasret; Kays kederinde bugün döner, kendinden geçer vecd ile semazenler...
![]() |
#3 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ....Sizlik
ey sevgisizlik çek önümden gölgeni içimdeki sıcaklığın üşütüyor... tutamıyorum artık /yerlerde sürünüyor sözcüklerin /esintileri dudaklarımı kurutuyor... adın, hayalden de ötelerde tebessümün, dudak bükmekten ibaret kör bir vicdana tutsak idrakinin şimdi otur, nefretince katlini seyret! ey sevgisizlik ne utanmaz şeysin sen çek önümden gölgeni Allah’ ını seversen! .. ‘…sizlik’ silinsin tufan dinsin bilensin sevgi / sizlik kötülük hüzünlensin ilensin sevgisizlik... gitme ey yâr... çek önüme gölgeni!
![]() |
#4 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Güzel Türkçe’ m
(Lütfen, yaşayan Türkçe’ mizi sonsuza dek yaşatalım!) Seni şiir diye yazarım amma Değmezsin güzelim, inan değmezsin! Ruhuna dokunur nazarım amma Değmezsin güzelim, inan değmezsin! Usuldan usuldan dokurum seni, Tepeden tırnağa okurum seni, Bir demir kafese sokarım seni, Sığmazsın güzelim, inan sığmazsın! Farsça’ yı Türkçe’ ye egemen ettin, Ruhuna beddua okudun ceddin, Bunları yaparken neler hissettin? Duymazsın güzelim, inan duymazsın! Türkçe’ yi Türk gibi hissetmek için, Kalbine vurmalı Türkçe’ yi perçin! Tutsak etme, bırak; uçsun güvercin Aymazsın güzelim, inan aymazsın! Turan der ki: Yapma, dön, aslına dön! Ulusun yadsınamaz faslına dön! Fars, Arap ne demek, sen nesline dön! Uymazsın güzelim, inan uymazsın…
![]() |
#5 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arkadaşça
sana mütebessimdir yüreğim gamzelerindeki hüzün şimdi tarumar yürüyüp gider bir bakir vadide bir telve karışır göl yeşiline yavaşça rengindeki sîtem sevimli bir efkâr resmederim seni –sevgili bir arkadaşça- mutluluk, gül yüzündeki gamzedir uğraşma, didinme, gölgeleme... davettir dudaklarından süzülüp gelen ver elini elime... arkadaşım diyerek gönlümden yükselen kulak ver akl-ı selîme...
![]() |
#6 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asil Karanfil
Ağyâre nispet, yâr ile vuslattır muradım Bir asi/l kızıl karanfildir şimdi beklenen Çarpar serçe yüreğim, yaklaştıkça her adım; Ne gariptir: daha dün, ölüşümdü beklenen... Oysa seni, attığım her adımda aradım Ne engeller koydular önümde öbeklenen Harına tutsak oldum, şimdi ‘kızıl / kor’ adım Sensin telve olup da gözümde beneklenen...
![]() |
#7 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynalar
/ey aşk / varlığındır beni umutlandıran / ve bütün uzuvlarımı kanatlandıran / yokluğun, umut lâhitlerinde hapsediyor beni / ruhsuz ve karanlık / kim bilir, belki de sana adıyor beni... adımlarımda sırdır yılların meşakkati ve yorgun yüreğimde rastlanır izlerine boşa geçmiş yılların tarumar ettiği ben yüklenir geçmişini yorgun omuzlarına / ne yâre kulaç oldum, ne kulaç oldu yârim / ne yâr bahtiyar oldu, ne de ben bahtiyarım yüreğim kırık dökük, boğazım düğüm düğüm darmadağın bir surat aynalarda gördüğüm ne kıymeti var şimdi bilerek öldürdüğüm ruhumun benim için? Bir ceset kadar varım / ne yâre ilâç oldum, ne ilâç oldu yârim / ne yâr bahtiyar oldu, ne de ben bahtiyarım kırık aynalardaki suretime bir bakın hangisinde, suretim suretinize yakın yok birbirinden farkı, seyretmeyi bırakın yâr gibi yâr bulmadan gelip geçmiş yıllarım / ne yâre muhtaç oldum, ne muhtaç oldu yârim / ne yâr bahtiyar oldu, ne de ben bahtiyarım
![]() |
#8 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Gözlerinle Gel
bana gözlerinle gel bir lâcivert bulutun içinden kanatlan, in turuncularını getir bir günün batımından ellerinle güneşi sun bana gözlerinle gel içinde gözlerim olan birkaç satır bulunsun... uzat avuçlarını, yaklaştır yanağıma yangına kansın yüzüm sensizliğin o soğuk, donduran ayazına nasıl dayansın yüzüm? dokun da yansın yüzüm… hasretine urban yaptım: dar gelir mesafeler zor gelir yüreğimi kurban yaptım saf tutup ağyar gelir ulaşır asırlar öncesine sessiz çığlığım leylâ, aslı duyar gelir... çığlığıma yükledim sana olan hasretimi bir gurup vaktindeyim sevgili güneşli bir yağmurun gölgesine sığınma ellerinle güneşi sun bana gözlerinle gel güneş, gözlerinde olsun avuçlarında yağmur içinde gökkuşağı... gökkuşağı kıskansın bu muhteşem manzarayı... zemherîden al beni yağmur yağsın içime güneş içimde doğsun...
![]() |
#9 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram ve Sen
(benekler içinde bir benek var ki / demircinin örsü yetmez ezmeye...) bayramlar; öpülüp ellerin bir bir yüzlerle halleşen mutluluk cemi görünen yalnızca hapsolmuş kibir avuçlara konmuş üç beş akçe mi? haylaz çocukluğum gelir önüme doyumsuz bir ahenk kor ironime gelip de takılsa şu viraneme oturup göz kırpsa; zır delice mi? .. bayramlar, bayramlar dünü aratır bulursun; bulduğun günü aratır umut sararırken seni aratır sen ki kokun bile senden nice mi? .. aşk ne bayram bilir, ne hüzne iman bir tuhaf cennettir: iklim ılıman Üçyüzatmışbeşgün tanımaz liman demir atmak için gün bellice mi? .. gül gayrı; kendini bayrama hasr/et uzaktan dertleşir, yaşarız hasret ne kaldı; şurası, yakındır nusret vuslatı şakıyan dil hallice mi? .. turan der ki artık karar zamanı tahammül ar etmiş karar zamanı aşk koymuş noktayı; kurar zamanı son defa soruyor: temellice mi? ..
![]() |
#10 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Saman Alevidir Geçmişimiz
bulutlar vardı ya hani... kavak yellerimizin önünde sürüklenip giderdi bir şarkı mırıldanırdık seyrinde pervasız... saçlarında bir kelebek dans ederdi telve gözlerinden bir çift benek göl yeşiline göz edip gülümserdi öylesine umarsız... düşlerimiz bile sevişiyordu ya hani... kelebek kanatlarında her çiçekten nasiplenen renk renk umutlara barışık ve mütebessim... ve her çiçekte bir tohumdu beklenen bir sessiz dokunuşu özleyerek her dokunuşta biraz daha yüreklenen muhteşem bir resim... aşka uyanmıştık bir seher vakti ya hani... terlerimiz karışmıştı tenimiz(d) e alabildiğine leziz kurumuş dudaklarımızdaki mutlu bir gölgeydi sevi uykusundaydı kainat sanki, sessiz mi sessiz işte o an değil miydi içimizden bir şeyler sürükleyerek ümidimizi öksüz bırakan, geleceğimizi güneşsiz titrek bir saman alevi... titrek bir saman aleviymiş geçmişimiz...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|