www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-09-2008, 11:16 AM   #1
slipknot
ÇaKaL Üye

slipknot Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 45566
İtibar Gücü: 1622
Rep Puanı : 8694
Rep Derecesi : slipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond repute
Varsayılan Kravatı tuttu ’boğarım’ dedi 9 Mart 2008

Eski Başbakan Tansu Çiller’in bir dönem danışmanlığını yapan Yeni Asır Gazetesi yazarı Hüseyin Kocabıyık, anılarında ilginç detaylara yer verdi. Kocabıyık, Brüksel’deki toplantıda Çiller’in Türkiye’nin üyeliğini tartışan İtalya Başbakanı Prodi’yi kravatından çekip, "Seni boğarım" dediğini yazdı.

YENİ Asır Gazetesi yazarı Hüseyin Kocabıyık, Dünya Kadınlar Günü’nde, köşesinde, bir dönem danışmanlığını yaptığı eski Başbakan Tansu Çiller ve eski İçişleri Bakanı Meral Akşener ile anılarını kaleme aldı. Kocabıyık, Çiller’in 1995’te Türkiye’nin Gümrük Birliği üyeliğini engellemeye çalışan İtalya Başbakanı Romano Prodi’yi kravatından yakalayıp "Seni boğarım" dediğini iddia etti.

Kocabıyık olayın tanığının, o tarihte Türkiye’nin AB konularındaki işlerini takip eden ABD avukatlık şirketindeki Türk avukatı Tuluğ Gümüştekin olduğunu açıkladı. Kocabıyık, Çiller’in de kendisine, "Memleket için neler yaptık da bilen, takdir eden yok" diyerek olayı teyit ettiğini söyledi. O tarihte Çiller’in danışmanlığını yapan Kocabıyık, şunları anlattı:

PRODİ ’PES’ DEDİ Olay, hafızam beni yanıltmıyorsa, 1995’in mart, nisan ya da mayıs aylarında yaşandı. Tansu Hanım, Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne girmesi için güçlü bir diplomasi yürütüyordu. Geliştirdiği diplomatik yöntemler de oldu. AB liderlerini ikna etti. Ama bu kolay olmuyordu. Sadece İtalya mızıkçılık ediyordu, ’Daha erken, Türkiye hazır değil’ diyordu. Yine hafızam beni yanıltmıyorsa, Brüksel’deki bir toplantıda, Tansu Hanım, Prodi ile bir araya geldiğinde konuyu tartışıyorlar. Tansu Hanım, adamın kravatından çekip, tatlı sert bir şekilde ’Seni boğarım’ diyor. Prodi de ’Tamam tamam, senin dediğin olsun, pes’ diyor.

TANSU HANIM TEYİT ETTİ O görüşmede, Tansu Hanım’ın yanında, Türkiye’nin AB konularındaki avukatlık işlerini takip eden ABD şirketinin üyeleri vardı. Bunların arasında, şirketin Türk avukatı Tuluğ Gümüştekin de bulunuyordu. Bana bu olayı anlatan da Tuluğ Gümüştekin’di. Sonra ben Tansu Hanım’a bu olayı sordum. ’Böyle bir şey duydum’ dedim. ’Sen kimden duydun’ dedi, ’Söylemem’ dedim. Sonra Tuluğ Gümüştekin’den duyduğumu anlattım. Tansu Hanım da ’Memleket için neler yaptık da bilen yok, takdir eden yok’ diyerek olayı teyit etti."

GÜMÜŞTEKİN: HABERİM YOK Avukat Tuluğ Gümüştekin ise şunları söyledi: "Benim böyle bir şeyden haberim, bilgim yok. Ben hukukçuyum. AB hukuku üzerine, teknik bir kariyer. Olayın böyle boyutuyla ilgili bir bilgim yok. Hüseyin Kocabıyık kim? Nerede çalışıyor? Tanımıyorum. Belki yüz yüze gelsek hatırlarım ama tanımıyorum. İsteyen istediğini desin, ben böyle bir işin içinde yokum. Açık açık bir defa daha tekrar edeyim. Ben böyle bir toplantı içinde de yoktum. Tansu Hanım’ın da böyle bir şey söylediğini tahmin etmiyorum. Ben Amerikan şirketinin avukatları açısından da, başka bir avukatın da olduğunu da tahmin etmiyorum. Toplantının nerede olduğunu dahi bilmiyorum. Prodi ile yapılacak bir toplantı, devlet seviyesinde bir toplantıdır. Orada bir tutanak olur. Orada benim olmadığım da görünür zaten. Böyle toplantılardaki tutanaklarda kimin katıldığı bellidir. Ben böyle bir toplantının içinde olmadım."

Bilinmєzlik içindє çözüm αгαчışlαrımlα kαчboldυm bu чollαгdα ..
slipknot çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:39 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.