![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8784
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstanbul Kadıköy'de, rahatsızlığı nedeniyle kaydını sildirmek isteyen öğrencinin yakınının ölümle tehdit edildiği öne sürülen Detay Dershanesi hakkında inceleme başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, dershanelerin velilere 'banka sözleşmesi' gibi sözleşmeler imzalattıklarını söyleyerek, "Okumadan hiçbir şeye imza atmayın" uyarısında bulundu.
Elif Demirci adlı öğrencinin kaydını sildirme başvurusuna bir ay boyunca cevap verilmemesi üzerine dersaneye giden dayısı gazeteci-yazar Hasanali Yıldırım'a 'Kafanı kurşunla doldururum' tehdidi savurduğu öne sürülen dersanenin kurucu ortağı Hakan Aksu, iddialarla ilgili açıklama yapmazken, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan inelemeye Milli Eğitim Müdürlüğü de katıldı. Özer, dersanelerin velilere 'banka sözleşmesi' gibi uzun ve küçük puntolu sözleşmeler sunduklarına dikkat çekerek, "Veliler bu sözleşmeleri iyi okumalı. Gerektiğinde yeni bir sözleşme yapılması hususunda anlaşılmalıdır. Savcılık bu olayla ilgili işlem başlattı. Ailenin eğitimden kaynaklanan şikâyeti ile biz ilgileniyoruz: Başvurmaları halinde iki müfettişimizi görevlendirip, gerekli incelemeyi derhal başlatırız" dedi. İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİRİZ Kadıköy Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Doğan da, Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'ne göre bir öğrencinin, taşınma, hastalık veya ödeme güçlüğü nedenleriyle kaydını sildirebileceğini hatırlatarak, "Sağlık sorunları gerekçesiyle başvuran öğrencinin başvurduğu anda kaydının silinmesi gerekiyor" diye konuştu. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|