![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Babakale’de bir çeşmeyim
Unuttum bir asır mı Yoksa daha mı fazla yaşım Yalçın kayalıklardan söküldü Taşındı, örüldü taşım Kaç alın teri döküldü kucağıma Kaç bin dile değdi suyum Kurda kuşa yem oldum Yerliyi yabancıyı yudum Genç kızların sinesine benzer Çıktığım, geldiğim kuyum Evine ekmek taşıyan Okulundan gelen çocuk Parasını denizde bulan balıkçı Ağlara takılan balık Yerlisi yabancısı Dostu, düşmanı doyurdu soğuk suyum Kaç zamandır kimse gelmez başıma Yıllar oldu kurudu suyum Yine içimde umut Beklerim tek başıma liman önünde Belki bir gün Bir başka sevgilinin koynunda olurum... Babakale’nin dağlarında bir türküyüm Rüzgarla birlikte anılır adım Her yürekte doğarım mutlaka Kah ana olurum, kah çocuk Bazen de bir sevdalıya tercüman olurum Hiç bitmeyen rüzgar olurum Limana savrulan dalga olurum Sevda olurum Ümit olurum Hasret olur, vuslat olurum Herkesin dilinde bülbül olurum Bazen gelin alayı Tepsi tepsi pirinç böreği Davul olurum, zurna olurum Nefes olurum Bazen bir yudum rakı olurum... Sırtımı vermişim dağına Bir yanım zeytin kokusu Bir yanım çam korusu Tepelerden aşağı Ev olurum, iş olurum, aş olurum Ellerim liman olur Sarıp sarmalarım mavilikleri Karşıda Midilli olurum Burada ben olurum Orada sen olurum Arada kardeş olurum Bir yanım sirtaki oynar Dağlarda efe olurum Her yanı türkü dokurum.... Cunda ile Ayvalık arası Sabahta güneş olurum Yeni bir gün olurum Ümit olurum Isıtırım hasretlik çekenleri Sevda olurum Yedi iklime can olurum Toprağa arkadaş olurum Ağaca dal olurum Zeytin olurum, yağ olurum Buğday olur, un olurum Sebze olurum, ekmek olurum, aş olurum Yerde karınca olurum Sen olurum, ben olurum.... Akliman’da kum olurum Sarı olurum, beyaz olurum, bal olurum Denizde dalga olurum Tuz olurum Balık olurum, derya olurum Teknelere sevdalı olurum Ağ olurum, umut olurum Düğün olur, çeyiz olurum Genç olurum, yaşlı olurum Önce de insan olurum Mavi olurum, yeşil olurum Su olur, taş olurum Et olur, süt olur, hayat olurum Tüy olurum, tel olurum Yel olurum.... Kaz dağında selvi olurum Hava olurum, taş olurum Renklerden renk olurum Kanat olur, kuş olurum Pamuk pamuk bulut olurum Şimşek olurum, kar olurum Gökteki yıldız olurum Ondördünde ay olurum Akdeniz olurum Karadeniz olurum Ayancık, Sinop olurum Anadolu, Rumeli, Türkiye olurum Al olurum, bayrak olurum Ben olurum.....
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|