www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-07-2008, 07:53 PM   #1
ÇaKıR-
Bağımlı Üye
 
Üyelik Tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3,823
Teşekkür Etme: 0
Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2085
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi : ÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Suçiçeği geçiren çocuğa aspirin vermeyin

Suçiçeği geçiren çocuğa aspirin vermeyin


Kış sonu ve bahar aylarında 10 yaş altı çocukları etkileyen suçiçeği çok hızlı bir şekilde bulaşabiliyor
07 Nisan 2008 / 17:12


İlkbaharda özellikle 10 yaş altı çocuklarda sık görülen suçiçeği, ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık. Hastalık, cilt enfeksiyonları, kusma, ishale bağlı su kaybı ve zatürre gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Özellikle suçiçeği geçiren çocuğa kesinlikle aspirin verilmemesine dikkat çekiliyor. Suçiçeğinden aşı ile korunabilmek ise mümkün.
Sakarya Kadın ve Çocuk Hastanesi Başhekimi uzman doktor Aydın Sarı, kış sonu ve ilkbahar aylarında daha sık görülen suçiçeğinin, on yaşın altındaki çocukları etkileyen salgın bir hastalık olduğunu ifade ediyor. Suçiçeğinin 'varisella zoster' virüsünden kaynaklandığını ve çok hızlı bir şekilde bulaştığını kaydeden Sarı, hastalıkla mücadele eden çocuğa kesinlikle aspirin verilmemesi gerektiğini vurguluyor. Sarı, "Yüksek ateşi düşürmek için aspirin verilmesi çocukta beyin iltihabına yol açabiliyor. 12 yaşından küçük, özellikle de suçiçeği geçiren çocuklara asla aspirin verilmemelidir. Aspirin yerine muhtevasında aspirin içermeyen ağrı kesici, ateş düşürücü şuruplar verilebilir. Teşhis ve tedavi için bir hekime başvurulması çocuğun sağlığı açısından önemlidir." diyor.
Hastalığın kuluçka döneminin iki hafta civarında sürdüğünü dile getiren Sarı, mikrop bulaştıktan sonra, ilk bulguların hafif ateş, halsizlik, iştahsızlık ve kaşıntı olarak ortaya çıktığının altını çiziyor. Bir iki gün sonra yüz ve saç içerisinden başlayarak kırmızı lekelerin daha sonra tüm vücuda yayılarak ortası sulu sivilceler şeklini alacağını anlatan Sarı, şu bilgileri veriyor: "Bu dönemde çocuk kendini iyi hissetmez, sinirli, huzursuz bir hal alır. Ateşi 38-40 dereceye kadar çıkabilir. Kabuklar oluşur oluşmaz, lekeler kaşınmaya başlar. Bu kaşınmalar, kabuklar düşünceye kadar sürer. Bir iki hafta içinde kabukların tümü düşer ve çocuğun derisi yeniden normal görünümüne döner. Bu evrede, ateşi yüksek çocuklar sürekli yatmak isteyebilir, bu normaldir. Çocuk istirahat etmeli ve bol sıvı gıdalar verilmelidir. Ateş, 38 buçuk dereceyi geçtiği takdirde aspirin içermeyen ağrı kesiciler ve ateş düşürücüler kullanılabilir. Şiddetli kaşıntı durumunda, kaşıntıyı önleyen bir losyon ya da antihistaminli bir ilaç verilebilir. Yaralar sürekli kaşındığı takdirde iltihaba yol açar, kalıcı iz bırakabilir." Sarı, suçiçeğinin insandan insana direkt temas veya enfekte olan kişinin hapşırması, öksürmesiyle havaya yayılan virüsten bulaşabileceğini ifade ederek, çocukların en az bir hafta okula gönderilmemesi gerektiğini vurguluyor. Sarı, suçiçeğinden aşı ile korunmanın mümkün olduğunu sözlerine ekliyor.
EnSonHaber.com
ÇaKıR- çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:13 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.