![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008
Teşekkür Etme: 1 Thanked 13 Times in 12 Posts
Üye No: 45566
İtibar Gücü: 1622
Rep Puanı : 8694
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye’nin AB’ye katılımına ilişkin tepkiler üzerine 2005 yılında getirilen AB genişlemesi konusunda referandum mecburiyetini kaldırmak için harekete geçti. Devlet Konseyi’ne sunulan ve iktidardaki Halkın Hareketi Birliği (UMP) partisinde tepki yaratan anayasa değişikliği taslak ile referandum zorunluluğu kaldırılıyor. Anayasa değişikliği taslağının 33. maddesinde, Türkiye’nin üyeliğine duyulan tepkinin karşısında önceki Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın inisiyatifi ile AB genişleme antlaşmaları için getirilen referandum zorunluluğu kaldırılıyor. Taslakta AB genişlemesine ilişkin antlaşmaların onaylanmasına ait karar, cumhurbaşkanına bırakılıyor. Böylece söz konusu antlaşmaların referandum ya da Parlamento’daki oylama ile onaylanmasına ilişkin seçim devlet başkanı tarafından yapılacak. Le Monde gazetesi, anayasa değişikliği taslağında referandum ile ilgili bir maddenin yer almasını değerlendirdiği “Referanduma Hayır” başlıklı başyazısında “Jacques Chirac’ın yaptığını, Nicolas Sarkozy kaldırmaya hazırlanıyor” yorumunu yaptı. Le Monde, “Referandumların kaldırılması Türkiye karşıtlarını kaygılandırıyor” diye yazdı
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|