![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2082
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gül'den KAPATMA DAVASI yorumu
Türk gazetecilerin sormaya cesaret edemediği soruyu Financial Times muhabiri sordu. 09 Mayıs 2008 / 16:11 ![]() Cumhurbaşkanı Gül, Financial Times gazetesi ile yaptığı söyleşide AKP hakkındaki kapatma davası, ordu ile ilişkileri ve sınır ötesi operasyonları gibi güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "SİYASETTEN UZAĞIM" Türkiye'de istikrarı sağlamak için çalıştığını belirten Gül, günlük siyasi işlerin dışında olduğunu söyledi. Siyasi yaşamının tamamında reel politikaya inandığını kaydeden Gül, "Şu andaki görevimde sahip olduklarımdan daha fazla bir beklentim yok ve gelecekle ilgili düşünmem için de bir neden yok" dedi. Şu andaki görevi dolayısıyla politikadan uzaklaştığını belirten Gül, polemiklere karışmak istemediğini kaydetti. KAPATMA DAVALARI AÇIKÇA TARTIŞILIYOR Türkiye'de çok önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Gül, "Partiler hakkındaki davalar ile hükümet ve diğer konularla ilgili tartışmalar ortaya çıkıyor ama şu anda Türkiye'de açıkça tartışılıyor. En uçtaki şeyler bile açıkça herkes tarafından tartışılıyor. Bu çeşit siyasi mücadeleler olabilir ve çok şiddetli de gerçekleşebilirler." dedi. POLİTİKANIN TAMAMEN DIŞINDAYIM İngiliz gazetesinin, "Size beş yıl sürecek siyasi bir yasak getiren bu teşebbüse karşı koyabileceğinize ve kendinizi savunabileceğinize inanıyor musunuz?" şeklindeki soruya Gül, şu yanıtı verdi: "Anayasada belirtildiği gibi, politikanın tamamen dışındayım. Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyim. Siyasi beklentiler çerçevesinde bir beklentim yok. Cumhurbaşkanlığı için aday olduğum zaman, otomatik olarak ve kendi irademle siyasi etkinliklerle arama bir mesafe koydum." "BEN BAŞKOMUTANIM" Financial Times gazetesinin Cumhurbaşkanlığı ile ordu arasındaki ilişkilerin değişip değişmediğini sorması üzerine Gül, şunları söyledi: "Silahlı Kuvvetler Türkiye'nin bir kurumu ve ben Başkomutanım. İlişkilerimiz, ilgili yasaların emrettiği düzeyde. Görecekseniz, özellikle son dönemde bizim aramızda teröre karşı sürdürdüğümüz mücadele çerçevesinde veya düzenli istişareler yaptığımız diğer konularda çok yakın bir etkileşim oldu. Yapılması gerektiği zaman ziyaretler yapıyorum ve güvenlik konuları ve diğer ilgili konularda istişareler yapıyoruz ve düzenli bir biçimde konuşuyoruz. EnSonHaber.com |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|