![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2081
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 11 bin hastaya rağmen O SUYU İÇTİ
Aksaray'ın Başkan Vekili Sadi Özdil, suyun temiz olduğunda ısrarlı. 25 Mayıs 2008 / 05:02 ![]() Aksaray’da salgından etkilenenlerin sayısı 11 bine ulaşırken Belediye Başkan Vekili Sadi Özdil, şebeke suyunun temiz olduğunda ısrar ettiğini belirtti. Özdil, "Hálá musluktan su içiyorum. Susadığım anda elimin altında ne varsa onu içiyorum" diye konuştu. AKSARAY’da 10 gündür süren "norovirüs" salgınıyla ilgili tedavi edilen hasta sayısı 11 bini buldu. Hastalığın ilk ortaya çıktığı günlerde başkanlık makamındaki tuvaletin lavabosundan doldurduğu şebeke suyunu içerek gündeme gelen Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özdil, hastaneye kaldırıldığı iddialarını yalanladı. Hakkında yerel gazetelerde norovirüs salgınına yakalandığı ve 2 gün hastanede yattığı yönünde haberler çıkan Özdil, "Hálá musluktan şebeke suyu içiyorum. Kaynatılmış su, hazır su, ne bulursam içiyorum. Susadığım anda elimin altında ne varsa içiyorum. Bugüne kadar ne yapıyorsam şimdi de aynısını yapıyorum" diye konuştu. Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise, şebeke suyunun temiz olduğuna inandığını belirterek, "Göreve geldiğimden bu yana 300 kilometre su borusu döşedim. Yapmaya da devam ediyorum. Virüsün sudan bulaştığını düşünmüyorum. Çok fazla bir tedbir de almadık. Zaten görevimiz olan şeyleri yapıyoruz. Sadece, Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesiyle sudaki klor oranını 0.5’ten 2’ye çıkardık" dedi. Hürriyet |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|