www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 05-30-2008, 05:06 PM   #1
TiTaN
ÇaKaL Üye
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: Houston
Mesajlar: 1,880
Teşekkür Etme: 32
Thanked 29 Times in 24 Posts
Üye No: 43307
İtibar Gücü: 1769
Rep Puanı : 7482
Rep Derecesi : TiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond reputeTiTaN has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan 17:06 75 Yaşıda Ama Hala Mırra Yapıyor

75 YAŞIDA AMA HALA MIRRA YAPIYOR

Haber: 75 Yaşıda Ama Hala Mırra Yapıyor
Resmi büyütmek için tıklayın



Şanlıurfa'nın Harran İlçesine Bağlı Demirli Köyü'nde İkamet Eden Halil Çiftçi İlerlemiş Yaşına Rağmen, Yıllardır Mırra Geleneğini Sürdürmeye Çalışıyor.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Demirli Köyü'nde ikamet eden Halil Çiftçi ilerlemiş yaşına rağmen, yıllardır mırra geleneğini sürdürmeye çalışıyor.

75 yaşındaki aşiret reisi Halil Çiftçi, üç hanımı ve 27 çocuğu olmasına rağmen, kahveyi kendisi hazırlayıp servis ediyor. Çiftçi mırra hazırlarken, yorulmadığını aksine zevk aldığını söyledi.

Mırra içeceğinin hazırlanmasının hem titizlik, hem de emek isteğini kaydeden Diveçat Aşiret Reisi Halil Çiftçi, "Önce kahve çekirdeğini kendi özel kabında kavrulur. Daha sonra kavrulan çekirdekler havanda dövülür ve toz haline getirilir. Toz haline getirilen kahve gem güm denilen büyük ibrik şeklindeki kaplara boşaltılır ve kaynatılır. Bu kaynatma ve süzme işlemi üç sefer yapılır. Üçüncü kaynatma bitirildikten sonra tatlandırma ve içim keyfi verilmesi in içine dövülmüş hel ve Hindistan cevizi konulur. Hazırlanan kahve dinlenmesi için kaplara konur. Bundan sonra ihtiyaç duyulduğu kadar cezvelere konur ve servis edilir. Kahve ne kadar dinlenirse o kadar iyi tat verir. Kahve geleneği rahmetli babamdan bize kaldı. Yaklaşık olarak 200 yıldır bizim aile bu geleneği sürdürmektedir" dedi.

(MD-OÇ-Y) 30.05.2008 16:58 TSİ
(İhlas Haber Ajansı) 4 dakika önce.. [1378190]
__________________
I walk this empty street on the boulevard of broken dreams where the city sleeps and I'm the only one and I walk alone!!
TiTaN çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:42 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.