![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2082
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türban Hürriyet'e girdi
PARAYI BASTIRINCA bu da oldu.. 08 Haziran 2008 / 11:32 ![]() ENSONHABER.com/ÖZEL Üniversitelerde türbanın serbest bırakılması konusunda yapılan Anayasa değişikliği Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bu kararla AKP türbanı üniversitelere sokamamış oldu. Ancak buna karşın Milli Eğitim Bakanlığı türbanı Hürriyet'e sokmayı başararak sembolik anlamda büyük bir zafer kazandı!.. TÜRBANA EN MUHALİF GAZETE Üniversitelerde türbanın serbest bırakılması kararına başından beri en sert muhalefeti yapan Hürriyet gazetesi, türban kararı TBMM'den çıktığında '411 el kaosa kalktı' manşeti atarak AKP'nin ve türban savunucularının şimşeklerini üzerine çekmişti. Hürriyet'in türban konusundaki politikalarını bilen okuyucular bugün gazetelerini açınca büyük bir sürprizle karşılaştı. Okurlar gazetenin yarım sayfasını kaplayan bir ilanda türbanlı bir kadının resmi arz-ı endam ettiğini gördüler. ![]() PARAYI BASTIRINCA OLDU Milli Eğitim Bakanlığı 'Ana-kız okuldayız' kampanyası adı altında bir okuma kampanyası başlattı. 'Tüm zamanların en büyük okuma kampanyası' olarak lanse edilen kampanyanın tanıtım afişlerinde ise türbanlı bir kadının resmi kullanıldı. Bakanlığın başlattığı bu kampanyanın tanıtım ilanları da, türbana en muhalif gazete olan Hürriyet'te ücret karşılığı yayınlandı. Türban yandaşlarının ve AKP'nin Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla 'ağır bir yenilgi' hissettikleri ve laikçi kesimin zaferini kutladığı bu günlerde Hürriyet gazetesinde yayınlanan bu afiş 'zafer kutlamalarını' buruklaştırdı. Oysa ki türban konusunda hassasiyet gösteren okurların Hürriyet'ten bekledikleri kampanyada türbanlı bir kadının kullanılmasını eleştirmekti. BAKANLIKTAN İTİRAF GİBİ AFİŞ Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik her fırsatta 'İslamcı' kimliğini vurgulamaktan çekinmeyen bir isim. Bakan Çelik'in bu özelliği nedeniyle laikçi kesimin ve CHP'nin sık sık kellesini istediği bir kabine üyesi. Ancak kampanyada kullanılan afişlerde türbanlı kadınların 'okuma yazma bilmeyen cahiller' olarak algılanması gibi bir sorun ortaya çıkıyor. Eğer bu mesaj gerçeği yansıtıyorsa, bu kez de 'İslamcı kesimin kadınları cahil bıraktığı' tezi de doğrulanmış olmuyor mu? MEB'in başlattığı bu kampanya bir yandan türban konusundaki ilkelerin 'ücreti ödenmesi şartıyla' ne kadar değişken olabileceğini gösterirken, diğer yandan İslamcı kesim için de bir özeleştiri yapma fırsatını da doğuracak. ENSONHABER.com/ÖZEL |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|