![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ..DÜŞüNCEL
..........İsterse ömrümüzün bir anı kalsın .................Yaşansın olabildiğince .......................Alabildiğine yaşansın Bir şiir oku bana Sessizliği bozmadan Dağıtmadan romantizmi Ürkütmeden ıssızlığı Hissede hissede Şöyle hakkını vere vere Heyecanlı boğuk yumuşacık Okşayan sesinle Duygular yerlerini bulsun Uzaklarda çok uzaklarda yanan Geçmişin buruk ıslığının soğuk fonunda Ölümüne bir aşkı anlatan Hüzünlü bir söz büyüsü olsun Ve kavuşmaya dair bir umut sonunda Ellerim terlesin erisin kaybolsun ellerinde Gözlerim gözlerinde donsun Derinde en derinde Yüreğimden hızla yayılan ürperti Üzerinde limon çiçeği kokusu bahçelerin Derinde derinin her yerinde Bir ay gülümsemesi bembeyaz dupduru İçimize huzur yayan Karanlık yüzünde ışıyan gecenin Bir de senin Bakışlarının ışıltısıyla uyumlu İncimsi dişlerin Yanık teninde Mehtabın serinliği oynaşırken beyaz giysinde Dans ederken gecenin serptiği çiğ taneleri Dalga dalga siyah saçlarında Melteminde çam kokusu kentin Suyunda yosun kokusu Cildinde ıslak buğusu denizin Dudaklarında tuzu Kum yorgunu çıplak ayaklarımızdan dökülsün Geçmişin ısrarla yapışan birikimi Kıyıya paralel kumsal boyunca Birbirine oldukça yakın ve uyumlu uzayan Yalnız kimsesiz ayak izlerimiz Sabitlensin belleklerimizde Bengi bir aşk kilitlensin bileklerimizde Çağlarken bendini yıksın hislerimiz Özgürce raksetsin sessizliğe sinen seslerimiz Çağlardan çağlara aktarılsın Okunsun şiirimiz Bilinsin hikâyemiz Bir gece yarısı birbirine dayanan Falezlerde baş başa kalan Sabahlayan biz Aslında kimiz Kimleriz Gel otur şu kayaya yanıma Şöyle arkaya Daya sırtını güvenle sırtıma Hızla nefes alışlarını Kalp atışlarını duyayım Ritmine uyayım Başını omzuma koy Saçların karışsın saçlarıma Duyguların duygularıma Yakınlığına doyayım Soy tüm karanlık düşüncelerden belleğini Yerine güzellikler koyayım Bir şarkı söyle bana Şöyle yıldızları seyrede seyrede Heyecanlı boğuk yumuşacık Okşayan sesinle Sessizliği bozmadan Dağıtmadan romantizmi Hissede hissede Hakkını vere vere Duygular yerlerini bulsun Uzaklarda çok uzaklarda kıvranan Geçmişin buruk ıslığının soğuk fonunda Ölümüne bir aşkı anlatan Hüzünlü bir söz büyüsü olsun Ve kavuşmaya dair bir umut sonunda Gözlerin gecede Derinde en derinde Ellerim kenetli ellerinde Derinde gecenin serin buğusu Şiirin hüznü şarkının melankolisi gözlerinde Dudaklarında denizin tuzu Her nefeste çiçek yosun ya da çam kokusu Gidebildiğin en uzak yıldızlardan kopar al Özenle topla yok sayılan umutları Tüm ulaşılmazlıklara inat Getir yüreğime say Uzaklardan hissetsin kötü ruhlar Kıskançlıktan çatlasın Onları yok say Her şeye şahit olsun Sevinçle onaylasın ay İyice tanısın parmaklarım ellerini Ellerim ellerine doysun Erisin avuçlarım avuçlarında Ter olup aksın Gözüm dalsın bakışlarının ışığına Hayran hayran baksın Bakakalsın aşığına Yıkansın ruhumun çiçekleri Gülümsesin canlansın Tüm tomurcukları açsın Kansın özüne özüm Haydi köpürt gecenin saçlarını Durula tel tel tara kirpiklerinle Nefesinle kurut Süsle çiçeklerimle Olumsuz ne varsa unut Yaşanmışlıklara dair Geçmişi bitir Karanlıkları soy Renkleri geri getir Yerli yerine koy Doysun evren ışığına Sıcaklığına kansın İsterse ömrümüzün bir anı kalsın Yaşansın olabildiğince Alabildiğine yaşansın Falezlerde hayattan çalıntı Mutlu bir anı kalsın Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ..VUR DA ÖYLE GiT
..............Canımı namluna sürdüm .......................Görmedin! .. Bir bilsen, ne kadar hasretim sana! .. Birazcık yanımda dur da, öyle git! Aşkı, yaşatarak öğrettim sana Bize dair bir düş kur da, öyle git! Hep biraz ümit var, karanlığımda Ve hep biraz ölüm, canlılığımda… Yine seni gördüm uyandığımda Düşlerimi hayra yor da, öyle git! Tatlı heyecanım, mademki geldin Çocuk gözlerinle aklımı deldin Anaforum oldun, çıldırtan yeldin Aşkınla kalbimi bur da, öyle git! Kökten bir yanlışlık mı var, bu işte? Bir zehir zemberek dünya bu, işte! Ne sırlar gizli, bu geliş gidişte Birazcık aklını yor da, öyle git! Nasıl da rahatsın, en zor anımda! .. Hızla dolaşırken aşkın, kanımda Kollarım çaresiz, iki yanımda… Nasıl sevdiğimi sor da, öyle git! Ayrı ayrı evler, kat kat duvarlar Canımı içimden yırtar, soyarlar Tepeden tırnağa kana boyarlar Kalbimi ikiye yar da, öyle git! Yürek, bir değirmen; acı öğütür Beyinse büyüteç; seni büyütür Gönül, serasında aşkı büyütür Bütün camlarını kır da, öyle git! Zamana takılı yorgun gövdemiz Nasıl yaşamıştık, nasıl, tertemiz! Hasrete ne kadar dayanırız biz? Vuslatın harcını kar da, öyle git! Aşkın bedelini ödemek yıkar Ayrılık, şimdiden boynumu sıkar Onun faturası sonradan çıkar Hesaba kitaba vur da, öyle git! İçimdeki düşler, sana çıkıyor Ömür tükeniyor, sona çıkıyor Mantık bile, senden yana çıkıyor Ölümü gözünden ır da, öyle git! Belki de göremem bir daha seni Kalbinde, aklında taşıma beni! Ağlatır, her yerde keser neşeni Gurbetin farkına var da, öyle git! Sadece anılar yaşar, silinmez Kalan sağ kalır mı, asla bilinmez Ya geri gelinir, ya da gelinmez Son bir kez sımsıkı sar da, öyle git! Sen gidiyorsun, ben eksiliyorum İçim sıkılıyor, eziliyorum Sensiz, ölmek bile zor, biliyorum Alnımın şakından vur da, öyle git! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ..VURGUNuM BEN SANA
Bir çığın düşmesi sese bağlıdır Koptum, davet eden sese vurgunum! Döndüm döndüm... Çılgın gönlüm dağlıdır Sana kavuştuğum için durgunum Vurgunum ben sana, hâlâ vurgunum! Ya acımasızca itmişim seni Ya da paramparça etmişim seni! .. Ne zaman bırakıp gitmişim seni? Arkandan koştuğum için yorgunum Vurgunum ben sana, hâlâ vurgunum! Çığın kalbi vardı, sıcaklığı da... Hücre hücre farklı berraklığı da... Beyazda gizlenen ufaklığı da... Fark edemediğin için dargınım Vurgunum ben sana, hâlâ vurgunum! Büyüyerek, ezip geçtim, her yeri! .. Uzaklaşmasaydın, gelseydin beri! .. Bir ceset olarak girdin içeri Hem mezarın oldum, hem de sorgunum Vurgunum ben sana, hâlâ vurgunum! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ACı
Acıma acıyan yürek yaşını Serperek, harını çoğaltmışsın, vay! .. Acıma! .. Sen de vur! .. Al git başını! “Hiç tanımadım...” de, beni yoktan say! Karanlıklarımı yararcasına Bağrına basarak sararcasına Tüm kemiklerimi kırarcasına Üstüme gelmekten usan artık, cay! .. Kalbim sıkışıyor; çatma, kaşını! Çatlattım, sabrımla sabır taşını! .. Anlayamıyorum, bu telâşını Sakin ol, ruhuma bir ferahlık yay! Ayakta pranga, bilekte demir… Demire hükmeden, hep aynı Emir… Yeter ki: “Ol! ..” desin, buyursun emir! .. Kararı veren O! .. Hâkim, Kayyum, Hay! .. O Nur olmasaydı, yoktu tesellim! .. Yoktu, tek bir umut, dumandı hâlim! .. Kırılsın, imzayı atan şu elim! .. Kahrolacağıma yok olsaydım, hay! .. Kahrolacağıma yok olsaydım, hay! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ACIM YANKI YANKı
Acım yankı yankı, kulaklarımda Ben erimekteyim, göremiyorsun. Israr ediyorum, tüm haklarımda İsyanıma göğüs geremiyorsun. Ya silip, yeniden başlayacağız Ya birbirimizi haşlayacağız Ya da karşılıklı taşlayacağız Önüme seçenek seremiyorsun. Kurabilir miyiz; bir hayal, bir düş? En güzel düş olup, yüreğime düş! Yakışır mı bize; kızıp, kin güdüş? Sevgi çiçekleri deremiyorsun. Onur çırpınıyor, anılarında! .. Hâlâ bir yol bulma sanılarında. Sevgi ve hoşgörü kanılarında... Doyulmaz tadına eremiyorsun. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ADIM ADıM
................................İki koltulk değneği .....................................Arasındaki inciye... Bu akşam Denizin derinliklerinde Bir midyeyi araladım, bütün gücümle! .. Bir inciyi seyrettim, doyasıya Kum tanesini düşledim Geçmişinde. Sonra Pırıl pırıl tutsaklığını İki kapak arasında... Sedefi kat kat giyinişini gördüm Ufuklara özlemini, gözlerinin Bakışlarının nemini... Sonra Çaresizliğini, ellerinin Bembeyaz kıvranışını, sessizce... Gözlerinde çırpınan duygular Sorular; düzene, bugüne Haksızlıklara isyan… Ellerimin arasındaki yürekten Kâinat dışına haykırış... Feryat! .. Feryat! .. Alabildiğine... Denizin tuzu, damağında Acısı boğazında… Hayatın yazında serzeniş... Çığlık çığlık sesleniş Uzaklara... Çaresizlik, kabulleniş… Yorgun bir sükût, nihayetinde... Bu akşam Denizi seyrettim Bir incinin gözlerinde Saatlerce... Ruhun esaretini izledim Bedenin içinde... Hareketsiz çırpınışını Ruhunun ötesinde... Çağırdım: “Gel! ..” dedim, “Gel! .. Bir adım dostluğa… Bir adım arkadaşlığa… Sevgiye bir adım… Ve Adım adım mutluluğa...” Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ADIN SAKLIMDADıR
ADIN SAKLIMDADIR Adın saklımdadır dallanır yakar dilimi çeliyor diyemiyorum Tadın aklımdadır ballanır akar dilimi geliyor yiyemiyorum Taşkını çağlara sızan ürkeğim isminle seslenme cesaretim yok Aşkını dağlara yazan erkeğim cisminle hislenme esaretim çok Özlemim yakacak bedenini kor buharlaşacaksın dokunduğumda Elemim akacak nedenini sor baharlaşacaksın okunduğumda Yüzümü yıkayan yağmurlarınla ellere sarılma ağlayacağım Düzümü tıkayan çamurlarınla sellere karılma çağlayacağım Beter bağlanmışım vuslatla güldür vazgeçip inattan güzel al bağla Yeter dağlanmışım pusatla öldür az geçip in attan gazel ol ağla ADIN SAKLIMDADIR Adın saklımdadır; dallanır, yakar Dilimi çeliyor, diyemiyorum. Tadın aklımdadır; ballanır, akar Dilimi* geliyor, yiyemiyorum. Taşkını çağlara sızan ürkeğim İsminle seslenme cesaretim yok. Aşkını dağlara yazan erkeğim İsminle hislenme esaretim çok. Özlemim yakacak bedenini, kor… Buharlaşacaksın dokunduğumda. Elemim akacak, nedenini sor! Baharlaşacaksın okunduğumda. Yüzümü yıkayan yağmurlarınla Ellere sarılma, ağlayacağım. Düzümü tıkayan çamurlarınla Sellere karılma, çağlayacağım. Beter bağlanmışım, vuslatla güldür Vazgeçip inattan; güzel, al bağla! Yeter, dağlanmışım; pusatla öldür Az geçip, in attan; gazel ol, ağla! Onur Bilge *Dilim: Bütünün parçası. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ADINI ANıŞ
Aklıma ilk gelen Sensin her sabah Ne güzel aşkınla dolu uyanış Yazılıp dursa da sevapla günah Gün boyu tefekkür adını anış Tespih tanesidir tende her hücre Ürperişleriyle katılır ecre Her gece Seninle varırım fecre Sabahlara kadar çılgınca yanış Gözümü kapatsam özüm kapanmaz Gün yirmi dört saat başka ad anmaz Esmanı zikreder ruhum usanmaz Mümkün mü böylesi hazdan usanış Zevk deryalarına dalar çıkamam Cemalin göz alır yere bakamam Bu denli vuslattan asla bıkamam Olur mu hayali hakikat sanış Yüreğim Seninle dilim Seninle Onur sarhoş gezer en son dininle İnle mel'un şeytan artık sen inle Ya Rabbi kabil mi aşkına kanış Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AF DİLEDiM
Aka aka iz etmişsin gönlümde Nasıl derin yer etmişsin, gördün mü! Kulun sana kavuşacak, ölümde Balın hazır, peteğini ördün mü? Aşkın beni bir kovar, bin çağırır! Buna nasıl dayanırım, sordun mu? Çocuklarım “Annem! ” diye bağırır! .. Şu Azrail, şu da melek ordun mu? Bugün çağır, “Gelmem! ” demem, yanına Resulün nurunu bana koydun mu? Aşk özünü akıtmışsın, kanıma Beni, bütün kötülükten soydun mu? Tüm kulların huzurunda, senada Diz çökmüşler, zikirdeler, duydun mu? Katılıyor meleklerin, semada Sorma bana: “Farz, sünnete uydun mu? ” Emanetin Resul’deymiş, duymuşuz Bir avuçla ambarımız doldu mu? Kitabını okumuşuz, uymuşuz Bilmeyerek, kusurumuz oldu mu? Af dilemek, yanlışını bilmektir Kullarını reddettiğin oldu mu? Onur’unki, günahını silmektir Af diledim Rabb’im, kabul oldu mu? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AFFET RABB'iM
Sana yaklaşıyordum adım adım Ben, Seni ararken ona rastladım. Bir avuç toprağa, bir can adadım! .. Affet Rabbim, Sana ulaşamadım! .. Ondan çekip, koparamadım özüm! .. Görmez olsaydım, kör olsaydı gözüm! .. Yarattığın eserde kaldı gözüm! .. Affet Rabbim, Sana ulaşamadım! .. Onuru ve aşkı öldüremedim! .. Sevgileri Sana döndüremedim! .. Eren'in yüzünü güldüremedim! .. Affet Rabbim, Sana ulaşamadım! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|