![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() “Nerde durmak istiyorsan” diyorsunuz?
Eğer şu bedbin gönlüm, Bir öğreticiye rastlamasaydı, Rahmeti anlamasaydı, Manasız kalsaydı, Enaniyetine sarılsaydı, İnsani hasleti unutsaydı, İman hakikatinden habersiz olsaydı, Nasıl dururdu ki, Nerede duracaktı? İdraki ne yapacaktı? Tefekkür ne olacaktı? Tahayyül unutulacak mıydı? İrfanı nerde bulacaktı? İhsanı sormayacak mıydı? İhlâsı hiç aramayacak mıydı? Ezeli sollayacak mıydı? Ebedi anlamayacak mıydı? Ahirine inanmayacak! Zahirinde mi kalacaktı? Fazilet ne olacaktı? Vicdan rafa mı kalkacaktı? Güç mü konuşacaktı? Ceza ve takdir bir ölçü mü? Onu mu referans alacaktı? Durmayı bilmekte bir erdemdir Değil mi kıymetli hocam? Mustafa Cilasun
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 27 Nisan andıcı…
Ne tuhaf karşılanan bir sabahtı, Haberler durmadı, peş peşe aktı, Spikerler garip bir şekilde baktı, Bir haberle her tarafı andıç sardı. Derler ya asker uyumaz, ayaktadır, Ülkenin güvenliğinin teminatıdır. Cumhurbaşkanına odaklanmaktadır, Gece yarısında, tehdit savurmaktadır. Hani hukuk devletiydi, saygılıydık, Demokrasi vazgeçilemezimiz saydık, Sosyal ve hukuk nidalarına inandık, Sabah kalktık, andıç haberiyle sarsıldık. Askeri erkân kendini, hâkim addetti, Gizli bir oturumla, o kararını verdi, Karar ne garip ki, imzasız beyandı, Dünya bu habere şaşırdı, kabare sandı. Ne oldu yani, savcılara çalım atıldı, Valiler, pasiflikle, emniyet dışlandı, Anayasal süreç olmasına rağmen andı, Hükümeti solladı, hiçliğini elan saydı. Kimdi askeri erkân, başbakana bağlı çalışan, Başbakandan talimat alan, talepte bulunan, Başbakanın atadığı bir görevde bulunan, Milli güvenliği, terör kuruluna rağmen… Millet efradını, iki bela korkutur olmuştu, Neydi bunlar, terör ve irtica hortlamıştı, Her gün bir şehit veriliyor, asker yetersizdi, İrtica denen illet, kepuzeden farksız, albasandı. Seviyesiz muhalefeti serdeden, şer üçgeni, Birden kenetlendi, kurtuluş erken seçim dedi. Demokrat duruştan feragat etti, geri çekildi, Utanmadan ekranda, güya millete seslendi. Ekonomi ne demek, kimin umurunda ki, Devlet batmış, millet perişanlaşmış yani, Yüzleri kızarmayan kepazeler, niyazı ile Millete açık, üçüncü bir tehdit, darbe dedi, Usandık artık, gına getirdik, hep çekildik, Bir bilen vardır diyerek, sürekli sabrettik, Ancak gördük ki, hinlikleri depreşenler, Vakitsiz öten horozlardan hiç farksızdılar. Mustafa Cilasun
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acıda olsa sabırla!
Duymak istemediğim serzenişler yüreğime bir hançer misali inerken Haklılığın gerekçesiyle tahammülü çok yudumlamaya ihtiyaçlı olduğumu biliyorum Bireyler aklına estiği şekliyle değil de, bir sonraki adımı düşünerek Fikirlerini beyan etseler kim bilir ne kadar iyi olacaktır. Bazı dostlarımız maksatlarına binaen “en”leri için hiçte hoş görülü davranamıyorlar Oysaki bunlar evrensel değerleri savunduklarını beyan eden değerli arkadaşlar Her düşüncenin tartışılır olması bir güzelliktir Özellik ise o düşünceyi tartışanların Nezaketi önceleyerek, sevgiyi örselemeden ifade etmektir Bağnazlık farklı düşünceye kapalılık ne kadar doğal değilse Karşı tarafa söz hakkını çok görmekte ancak o kadar saygısızlıktır Konuşurken hislerimizin serencamı ruhi enginliğimizle müsavi olmalıdır Öncelikle hakkı kendimizde görür isek diğer hak sahiplerini dışlamak alenen saflıktır İnsan, İnsani değerleriyle anlamlı olan bir varlıktır Bu bakımdan paylaşır olması fedakârlığın bulunması sabırla soluklanması erdemliliğin gereklerindendir Her zaman sen haklı çıksan ne olacak ki Benim kalbim kırarak uzaklaştırdıktan sonra Mustafa Cilasun
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acıların hissedilenine öyle talibim ki!
Sızılar aman vermiyor kalan anlarda Izdırap bir yere kadar hali darlığında Ömür ki kendi serencam an mahfilde Katreler anlamsızlaşıyor iksir sahilinde Halin demi, keyfin fevki hisler kıdemli Can kimin derdi, aşk şevkini ne verdi Bir sevda ki derinlerde uzayan nehirdi Meşk kimin derdiydi ahiri kimler bilirdi Çocuğun umut olan uçurtması kaçar ya Uçmak için kanadını çırpan kuşlar var ya Ağlamak istenen gözyaşları hiç akmaz ya Zindan ki duvarları umutlar için ne sayfalar Mabet bekçisidir yüreğim karargâh seyrinde Hadiselerden bizar artık arı öteleyen dillerde Neler çektikse azimetin terk ediliş silsilesinde Seküler kimliğin nezdinde, ahu figan adilince Ne söyleyeyim ki halin kudret eli bilinmeyince Utanmalar terk edilince, adaplar ki ötelenince Aşklar kimliksiz, sevdalar ki bir rezilliğin içinde Mana mevti hazanın hüznüyle boğulup eriyince Mustafa Cilasun
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acımadınız…
Bilemezdim, Kalbimde çoraklaşan, Hislerimin, Ne vakit neşet edeceğini, Kimin için, Yürekleneceğini, Filizleneceğini, Suya hasretini, Güneşin doğuşunu, Toprağın nakışını, Başağın kalkışını, Derinliğin gizemini, Bilemezdi hislerim... Mağdur kalırdım. Gözlerim, Görmeden bakarken, Aşkın, Sevdalılarını anıyordu... Ancak o zaman, Kalbim rahatlıyor, su alıyordu, Birden, bilinmeden, Satırlarında gizlenmen, Tahayyülü seçmen, Tefekkürü bilmen, Tecessüsü silmen, Seni bir selvi yapıyordu… Yakışıyordu. Gözler sana mahkûmdu... Beklemiyordun, Nazardan sakındın, sıkıldın, Güle, tiken, güzele, sen Denmesini bekleyemezdin.... Size her söylenen beyan, Taltif olamazdı… Ama siz, Beklemediğiniz bir anda, Bilmediğiniz insanlarla, Yüceltilmeniz, Manidardı, garip geldi... Sizi, bir vehmim kuşattı... Dağarcığınız zorlandı. Bir itminanlık aradı, Sorular zamansızdı, Aradığınız anlatılamazdı. Çok zordu, Güneş o an zirve yapmıştı... Su buharlaşmıştı... Toprak kumuştu... Başak boyun bükmüştü… Siz mütereddittiniz. Arkanıza bakmadan, Kalbinize dalmadan, Hissiyatı umursamadan, Yüreğinize taş bastınız, Durmadınız, hatırlattınız, Acımadınız, Gönül bağımı, o an koparttınız… Mustafa Cilasun
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acıyı bilmek bir sızıyla nefeslenmek!
Duyduğun sızıyla Bıraktığın kahrın nağmeleri Yüreklerin yarası olarak kanayacaktır Her damlada O sahneler açılır kedere Gizemlerin zenginliğinde umut edile Hikmetlerin Karesi ahirde nezih payesi Alınan nefeslerde sabrın öncelenmesi Gaflet Deryasında geçirilen zaman Nefesler serencamında halde yoksun kan Merak İçinde kördüğüm olunca Ne mümkün ki bir daha dönüş olmayacak Vakit daralacak Artık Hak konuşacak ne yapsak Ne hazin çırpınış âleme ibrettir kafana tak O sayfalar Açılacak hikâyeler okunacak Kat be kat bir umut adına hal çok aranacak Zindanlarda Bir ışık huzmesi ne kadar Şık halin sadrında gaye mantığının farkıyla Hüzün çarkında Düşünmek için dirliğe ermek Hezeyan nafile idrakten yoksun hukuku bilmek Hak adına Ne yapıyoruz hali görmüyoruz Kendimizden geçerek o nefesleri tüketiyoruz Menfaatimiz Söz konusu olunca hal çaresiz Mütemadiyen avuntu için takiyyedir tercihimiz Mustafa Cilasun
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acizim, perişanım…
Günahım çok perişanım, Sevabım yok biçareyim, Fakirim, zavallı garibim, Ya Rabbi, sana sığınırım… Her şey verdin, lütfettin, İnsanlık onuru bahşettin, Akıl verdin, takat verdin, Bunları hiç hatırlamadım… Gücüm var iken bendim, Kendim hükümran idim, Yerdim, giyer, gezerdim, Seni hiç hatırlamazdım… Makamım, param vardı, Zevk mi, doruğundaydı, Muhtacı, kim umursardı, Sen, her zaman bize acırdın… Eş verdin, alımlı güzeldi, Çocuk verdin, emanetlerdi, Mal, mülk verdin kesmedin, Ben, seni her vakit ihmal ettim… Para bitti, makam, kuvvet gitti, Ehlim, çocuğum boynunu büktü, Her bir dost bıraktı, bizi terk etti, Sen, hep vardın, hiç bırakmadın… Biliyorum acizim, biganeyim, Sana asla bir şey söyleyemem, Mahcubum, gafilim ama seninim, Sen bilirsin Ya Rab, her şeye razıyım… Öleni görürdüm, etkilenmezdim, Nasıl olsa bir gün gideceğiz derdim, Ölmeden de ölüneceğini, nerden bilirdim, Büyüksün Allahım, affını hiç esirgemezsin… Anladım ki, yalnızca dünya değil fani, Kâinatta bulunan bütün canı ve cananı, Arzı, fezayı, zerreyi ve tüm mevcudatı, Sen yaşatır, güldürür, sonrada öldürürsün… İşte ahvalim, pür melalim, şu anda ki halim, Perişanım, fakirim, biçareyim pek çok gafilim, Tenim buruştu, omurgam eğildi, kalbim tekledi, Ey Rabbim, sen bilirsin, nasıl istersen, çaresizim… Mustafa Cilasun
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açılan sayfalar baharla anlamlılar!
Baharlar, sineler için açılmış sayfalar Ruh itminanlığında yudumlanır hazlar Niyazlar kul için tükenmeyen arayışlar Hükmün sahibiyle muhabbetli sevdalar Ne aşklar, nede anlamsız olan kaygılar Bilinmez ne zaman bitecek ön yargılar İdrak edilmeyen hilkatle bir soluyanlar Kalbin nizamından habersiz olan canlar Beyan edilen aşklar insanlar niçin ağlar Hissiyat kim için yakarışlar içinde sızlar Uzuvlar, bitecek anın şahitliğinde ağlar Lakin ruh, ten ekseninden olacak bizar Salkımlarda sunulan kirazlar kimi anar Kuşlar, melekût âleminden birer nazar İnsan için bahşedilen hazlar, nasıl yaşar Çatılan kaşlar serencamında aşk ne arar Gönlün aç iken, lisanın beyanı anlamsız Hal ikliminde edep yok ise örtü manasız Kalbi aşklar zarafet içinde olamaz yarsız Yar arsız kan kaygısız, ruhlar ki vicdansız Hissetmek halin dirliğinde nefeslenmektir Himmet etmek bahşedilen için verilmelidir Şefkat göstermek, o sevginin banine sevktir Sabretmek, nasip içinde gizlenen hikmettir Mustafa Cilasun
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açılırken perdeler neyi müjdeler.
Yavaşça sıra ile açılıyordu perdeler Sanki kat kat katlanmış gizemlerdi Açmaz güller aşksız geçen ömürler Bir bir gün ışığına hasreti yaşıyordu Bir ömrün bedeli hak hakikat adına Aşk, sevda kahrıyla demlenmek ise Güzellikler adına hizmet bir şevkse Razıyım elbet bu can perişan olsa da Halime sirayet eşmişse, bir edebi hal Hak rızasıyla yaşamak ne büyük melal Ar sevda yolunda hiç durma sineni sal Sen zan’ı bırak hakikat nuru içinde kal Kime kaldı ki, kalanlar kim için vardı ki Olmayacak cihanda bir nefes hilkat gibi Terki diyar sakinleri haşyet içinde sanki Mahşer telaşı içinde artık ne yapsalar ki Bir nefeslik can Hak yolunda divane olan Aşk meramıyla soluyan, sevda ile bakan Her bir atışıyla kalbinin sahibini anan can Sen aşk yolunda şakıyan hanif olan insan Mustafa Cilasun
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açma sineyi yaramı
Açma sineyi yara mı ey sevgili revan Bulunmasa da sende bir derdi perişan Yüreğinde hicran, dilin de ikbali irfan Sen kendinle oyalan olmayasın figan Bir laf sayı cihan etmenizi dilerken Kalbim perişan, dilim ayanı meyalken Sizden zuhur edecek gülizarı bahçeden Bir gül dilemek, onun merakına solmak Biliyorum kozlar senin, bir eyvallahın yok Diyarı uzaklar da bulunan perişanın hali yok Sende bilinmeyen birçok, biçarede hiç yok Kaldı yapayalnız, bir gülün dikeni dahi yok Ne yaparsın ey yar biliyorum sende vicdan var Koyma beni perişan, diyarda sensiz yalnızlaşan Gözyaşlarını akıtan, umutsuzluğa umutla bakan Her anında seni anan, senin melaline oyalanan Mustafa Cilasun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|