www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-11-2008, 05:51 PM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 98
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Varsayılan Maaşından Haksız Kesinti Yapıldığını İleri Süren Engelli Protez Ayağını Adliye Binası

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, kredi kartı borcunu ödemesine rağmen emekli maaşından kesinti yapıldığını ileri süren engelli vatandaş, protez ayağını adliye binasına atarak banka avukatını protesto etti. Depremde evi yıkılan ve 1986 yılında geçirdiği kaza sonucu sol ayağı diz üstünden kesilen Cengiz Arapoğlu (47), bir bankaya olan kredi kartı borcunu ödemesine rağmen emekli maaşından 7 aydır haksız yere kesinti yapıldığını iddia etti. İcranın durdurulması için banka avukatı Şükran Taşdemir'e müracaat ettiğini ancak hiç bir sonuç alamadığını belirten Arapoğlu, Sakarya Barosu Genel Kurulu'nun yapıldığı Sakarya Adliyesi'ne gelerek banka avukatını protesto etti.

Adliye binasına girerek protez ayağını çıkarmak isteyen Araoğlu'na polis kapıda engel oldu. Bir süre polislerle tartışan Arapoğlu, pantolonunu çıkararak protez ayağı adliyenin içine attı. Sakarya Barosu Başkanı Ali Rıza Acartürk ve polis engelli vatandaşı içeri alarak bir süre görüştü. Daha sonra protez ayağı adliyede bırakarak dışarı çıkan Arapoğlu, banka avukatına ve baroya tepki gösterdi.
Arapoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl bir bankaya olan kredi kartı borcunu yasal faiziyle birlikte ödemesine rağmen haczin durdurulmadığını ve maaşından 7 aydır kesinti yapıldığını söyledi.
Yasal faiziyle birlikte 765 YTL olan borç için bugüne kadar kendisinden 2 bin YTL kesinti yapıldığını öne süren Arapoğlu, banka avukatının ödemeyi yaptığına dair belgeleri göstermesine rağmen icrayı durdurmadığını dile getirdi.
Avukatın ödeme yapmasına rağmen kendisi hakkında 'mal beyanında bulunmamak' suçundan dava açtığını ve 10 gün hapis kararı aldırdığını anlatan Arapoğlu, icrayı durdurmayan avukatı baroya şikâyet ettiğini vurguladı. Arapoğlu, baronunda sorunuyla ilgilenmediğini ifade etti.
Arapoğlu, şunları söyledi: "Bir bankaya olan 508 YTL borcumu geçen yıl ödeyememiştim. Bu borç yasal faiziyle birlikte 765 YTL oldu. Borcu geçen yıl ağustos ayında ödedim. Ancak ödemeyi yaptıktan 1 ay sonra banka avukatı beni icraya verdi. Daha sonra hakkımda mal beyanında bulunmamak suçundan dava açtı. Mahkeme mal beyanında bulunmadığım için 10 gün hapis kararı verdi. Bu yetmezmiş gibi geçen mart ayından bu yana emekli maaşımdan her ay 150 YTL kesinti yapılıyor. Ben borcumu ödediğim halde bunlar başıma geldi. Avukata giderek ödemeyi yaptığımı ve icrayı durdurmasını söyledim. Ama icrayı durdurmadı. Avukatı baroya 4 kez şikâyet ettim. Ama hiç bir şey olmadı. Bayramı parasız geçirdim. İki çocuğuma harçlık veremedim."
Arapoğlu, icrayı durdurmayan avukat ile şikâyeti hakkında inceleme yapmayan baroyu protesto etmek için protez ayağını adliyede bıraktığını dile getirdi.
Sakarya Barosu Başkanı Ali Rıza Acartürk ise, Arapoğlu'nun avukatın kendi hakkında yaptığı icra takibinden dolayı baroya müracaat ettiğini söyledi.
Konuyu baro olarak incelediklerini kaydeden Acartürk, avukatın olayda bir ihmalinin bulunmadığını ifade etti.
Acartürk, "Engelli vatandaşımız zamanında borcunu ödemediği için avukat arkadaşımızın kendisine yaptığı taksitlendirmeleri faiziyle ödemek zorunda kalmış. Sözlerini tutmamış. Bu sebeple mağdur olduğunu düşünüyor. Borcun bir kısmını ödemiş. Geri kalan kısmı da emekli maaşından kesilmiş. Yasal olarak bir mağduriyeti söz konusu değil. Avukat arkadaşımızın ihmali yok. Basit bir icra takibi. Toplumumuzda maalesef bu tür insanlar gelirleriyle kendilerini idame ettiremiyorlar. Gelirlerine göre davranmayıp borçlanınca icra ile karşı karşıya kalıyorlar." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:04 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.